Loppuviikon sää: Ukkosia ja sadekuuroja – Lappiin jo syksyisiä lämpötiloja

Epävakainen säätyyppi jatkuu. Sade- ja ukkoskuuroja tulee öisin merellä ja rannikoilla, päivisin myös sisämaan puolella. Lapissa sää viilenee.

Loppuviikon sää on vaihtelevaa.

– Välillä paistaa aurinko, mutta sade- ja ukkoskuuroja voi syntyä nopeastikin. Aluksi sadekuurot painottuvat maan länsi- ja pohjoisosaan ja siellä sataa monin paikoin, maan itäosassa vain paikoin. Viikonloppunakin sadekuurot ovat mahdollisia koko maassa, sanoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Ennusteiden mukaan ukkoset eivät ole erityisen rajuja, mutta sateet voivat olla runsaita. Sade- ja ukkoskuurot menevät kuitenkin pääasiassa nopeasti ohi.

Lämpötilat ovat loppuviikolla maan etelä- ja keskiosassa yhä hieman tavanomaista lämpimämpiä. Aurinkoisina hetkinä voidaan päästä 20 asteen yläpuolelle, sade- ja ukkoskuuroissa ollaan 20 asteen alapuolella.

Lappiin virtaa kylmää ilmaa Jäämereltä.

– Lapissa alkaa jo olla syksyisiä lämpötiloja, kun päivälämpötila voi jäädä jopa vain kymmenen asteen tienoille. Yölämpötilat ovat siellä viiden asteen molemmin puolin. Yöpakkasetkaan eivät ole kaukana, sillä niitä voi olla Lapissa ensi viikon alussa, ennustaa Aleksi Jokela.

Maan etelä- ja keskiosassa yölämpötilat ovat 5-15 asteessa. Lämpimintä on rannikoilla.

Sää on epävakaista myös ensi viikolla.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:






Uusimmat