Mainos

Loppuviikon sää: Pohjoiseen kymmeniä senttejä lunta – vesisade uhkaa rannikon lumia

Loppuviikon sää on sateinen. Pohjoiseen tulee paikoin kymmeniä senttimetrejä lunta. Viikonlopun lumi- ja räntäsateiden perässä tulevat vesisateet uhkaavat sulattaa lumia etelä- ja lounaisrannikolla.

Pohjoisessa tulee tänään lumisateita. Eniten lunta sataa todennäköisesti Etelä-Lapissa ja Koillismaalla. Lunta voi tulla paikoin parikymmentä senttimetriä. Ajokeli on huono, sakeassa sateessa jopa erittäin huono.

Heikompi sadealue kulkee maan länsiosasta kohti koillista ja tuo sateita etelään ja länteen. Sateet tulevat lumena tai räntänä. Etelässä ja lännessä ollaan tänään plussan puolella aina Oulun korkeudelle asti. Idässä on heikkoa pakkasta. Pohjoisen lumisateiden pohjoispuolella pakkasta on jo yli kymmenen astetta. Tuuli on merialueilla kovaa ja maallakin puhaltaa viima.

Lumisade jatkuu ensi yönä Lapissa. Sadealue kulkee kohti pohjoista ja heikkenee perjantain aikana.

Perjantai on laajalti pilvinen päivä, heikkoja lumisateita voi tulla siellä täällä. Länsi- ja lounaisrannikolle voi ajautua sakeitakin lumikuuroja. Perjantai on hieman torstaita kylmempi päivä, enää etelä- ja länsirannikolla ollaan nollan vaiheilla tai plussalla. Perjantai-iltaan mennessä pakkasta on koko maassa. Tiet ovat paikoin liukkaita.

Sateet jatkuvat viikonloppuna.

– Lauantaina näyttäisi tulevan runsaita sateita alkaen Etelä- ja Länsi-Suomesta, sunnuntaiksi sateet liikkuvat pohjoiseen. Tämän hetken ennusteen mukaan sade alkaisi etelässäkin lumena, mutta muuttuisi rännän kautta vedeksi. Etelä- ja lounaisrannikolla vesisade uhkaa maassa olevia lumia ja maa voi olla tämän jälkeen jossain musta. Pohjois-Suomeen voi tulla viikonloppunakin paikoin 10-20 senttimetriä lunta. Pohjoisessa voi jossain kertyä sunnuntai-iltaan mennessä noin puoli metriä uutta lunta, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Etelä- ja lounaisrannikolla on paikoin hyvin ohut lumikerros. Eniten lunta on tällä hetkellä Puolangalla, noin metri.

Sadetutka ja paikkakuntakohtaiset ennusteet MTV:n sääsivustolla. Sivustolla ovat lisäksi muun muassa tiesäätiedot, kelikamerat ja lumitilannetiedot.

Katso videolta lähipäivien alueelliset ennusteet.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.