Mainos

Loppu oravanpyörälle: Citynainen muutti maalle

Amerikassa syntynyt, sittemmin hämäläistynyt Kaarina Davis sai tarpeekseen työpaikastaan pirkanmaalaisessa sairaalassa. Hän muutti kuusi vuotta sitten pieneen ränsistyneeseen mummonmökkiin Hämeenkyröön, Tampereen kupeeseen. Kulutuskeskeisestä kaupunkielämästä luopunut, nykyisin kirjailijana tunnettu Davis ei ole katunut päätöstään päivääkään.

– Rakastin työtäni sairaanhoitajana ja olin siinä hyvä, mutta paloin loppuun, Kaarina Davis pohjustaa.

Väsyminen ja turhautuminen työelämään pakottivat hänet miettimään, miten hän voisi järjestää elämänsä niin, että jokaiseen uuteen päivään voisi herätä onnellisena ja tyytyväisenä, ilman stressiä. Suunnitelmat muhivat hänen päässään vuosituhannen vaihteesta asti, ja toteuttamisasteelle ne jalostuivat kuutisen vuotta sitten.

– Isoin repäisy oli vuonna 2004: erosin miehestäni, lähdin opiskelemaan luontoyrittäjäksi ja aloin remontoida vanhaa mummonmökkiä asumiskuntoon, Davis luettelee.

Onnellisuus ei maksa mitään

Nyt, kuusi vuotta myöhemmin, Davis asuu uuden kumppaninsa kanssa yksiön kokoisessa mökissä, kasvattaa ruokansa itse ja tienaa muihin kuluihin uppoavat rahat kirjoittamalla ja myymällä pikkuhiljaa pois "entisen elämänsä" aikana ympärilleen keräämäänsä tavarapaljoutta.

– Kun asuin kaupungissa, elin hyvin materiakeskeistä elämää ja aina yli varojeni. Nykyisin kulutan keskimäärin 400 euroa kuussa, joten pärjään kirjoittamisesta saamillani tuloilla ihan mainiosti.

Ei siis tarvitse olla miljonääri voidakseen nauttia leppoisasta elämästä.

Lue Davisin koko tarina Studio55-sivuilta:

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.