Loppiaistähdet ja -kuut

Leivo joulun lopuista taikinalevyistä täytettyjä pikkusuolaisia. Käytä täytteeksi vielä mahdollisesti jäljellä olevia joulun kalasäilykkeitä, juustoja ja hyytelöitä.

Loppiastähdet ja -kuut

30-40 kpl

  • 1 pkt torttu-, lehti- tai voitaikinalevyjä (500 g)
  • kananmunaa voiteluun
  • unikonsiemeniä koristeeksi
  • Täyte:
  • n. 150 g sinihomejuustoa tai tuorejuustoa
  • (+ 1 tl pippuria, jos juusto maustamatonta)
  • n. 150 g savulohisuikaleita, katkarapuja tai kalasäilykettä
  • n. 150 g kirpeää hyytelöä, esim. mustaherukka, tyrni, aprikoosi, pihlajanmarja tai karpalo

Ota tähden muotoisella piparimuotilla taikinalevyistä tähtiä ja kuita. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Valmista täyte murustamalla sinihomejuustoa haarukalla tai pehmentämällä sekoittaen tuorejuustoa. Sekoita siihen pieniksi pilkottuna lohta, katkarapuja tai muuta kypsää tai graavia tai säilykekalaa tmv. Mausta pippurilla, jos juusto on mietoa/ maustamatonta. Täytä tähdet ja kuut vähän ennen tarjoilua halkaisemalla ne keskeltä ja laittamalla väliin ensin kirpeää hyytelöä ja sitten noin teelusikallinen juusto-kalatäytettä väliin.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat