Loppiaisen siivousvinkit: Näin homma sujuu helpommin!

Loppiaisena joulukoristeet laitetaan takaisin kaappiin odottamaan ensi vuotta ja koti siivotaan kuntoon, jotta arki alkaa mukavasti. Älä kuitenkaan tee turhaa työtä – lue parhaat vinkit, joiden avulla koti kiiltää helpommin.

Nostata fiilistä!

Kaikki sujuu helpommin, jos tunnelma on kohdillaan: Soita hyvää musiikkia tai hanki herkkuja, joita voit napsia siivouksen lomassa.

Päivitä siivousvälineet

Vanhoilla välineillä ei synny puhdasta jälkeä ja ne voivat vaikeuttaa urakkaa: Päivitä moppi ja liinat joulun kunniaksi. Panosta myös pesuaineisiin: Raikkaan tuoksuinen koti palkitsee ahkeran siivoojan.

Muista siivousjärjestys

Muista puhdistaa koti järkevästi: Pääperiaate on siivota ylhäältä alaspäin, jotta et esimerkiksi ensin puhdista lattiapintoja ja sen jälkeen tule pyyhkineeksi lipaston pölyjä vastapestylle lattialle.

Muokkaa sisustusta

Siivoaminen sujuu mukavammin, jos voit pedata petiin uudet, värikkäät lakanat tai asetella kauniita somistetyynyjä sohvalle. Hanki jotain pientä ja kaunista, joka uudistaa kotiasi tulevaan arkeen.

Organisoi

Eikö eteinen toimi, kuten haluaisit? Tippuuko vaatekaappisi sisältö päällesi aina, kun otat sieltä jotain?

Arjen pienet ongelmat vaikuttavat elämääsi enemmän kuin tiedätkään, sillä pikkuasiatkin voivat saada sinut pahalle tuulelle. Organisoi siis kotisi ongelmakohdat uusiksi: Panosta säilytysratkaisuihin ja ideoi uusia keinoja, joiden avulla säästät aikaa ja rahaa. Tämä voi myös motivoida sinua siivoamaan paikat puhtaaksi.

Palkitse itsesi!

Jos siivousmotivaatio on todella hukassa, palkitse itsesi ruhtinaallisesti urakan jälkeen: Mene manikyyriin, osta tuoreita kukkia vaasiin tai herkuttele hyvällä ruoalla – mitä tahansa, mistä erityisesti pidät.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja