Lopettamispäätös oli helpotus Laura Lepistölle

Yksi sivu suomalaisen taitoluistelun historiassa kääntyi, kun kaikkien aikojen naisluistelija ilmoitti lopettavansa aktiiviuransa.

Laura Lepistö, 24, päätti monen vuoden aktiiviuransa kevättalvella. Urallaan EM-kultaa ja MM-pronssia napannut Lepistö kertoi pitkään hautuneen päätöksensä julkisuuteen maaliskuussa.

Lepistö tunnustaa, että asian julkinen kertominen oli lopulta helpotus. Päivä, jolloin asia julkistettiin oli nuorelle naiselle erittäin tunnepitoinen.

– Se oli jotenkin ihanaa kun se tieto julkistettiin ja pystyin siitä rennosti puhumaan kaikkien kanssa. Siihen mennessä se oli ollut vielä, että katsotaan miten uran kanssa käy. Ennemminkin se oli sellainen tunnemyrskytila, kun se julkistettiin. Mulle tuli ihania viestejä ja yhteydenottoja, että ilon kyyneleitä tuli silloin, jääprinsessa sanoo.

Pitkään jatkuneet jalkavaivat olivat saaneet nuoren naisen pohtimaan lopettamista jo pidempään. Lopettamispäätös oli hiipinyt ajatuksiin jo talven aikana, mutta aisaa piti kuitenkin kypsytellä ensin tovi.

– Kyllä totta kai, tuollainen päätös on tosi iso ja merkittävä mulle. Halusin sitä pitkään kypsytellä, vaikka tuntui että se alkoi tuolla aikaisemmin talvella olemaan jo selvä. Silti halusin pitää takaportin auki. Mutta kyllä, huomasin että se oli oikea päätös. Olen ollut niin hyväntuulinen ja helpottunut, että kyllä siltä tuntuu, että oli oikea päätös, kaunis jääprinsessa kertoo.

Vaikka aktiiviura kilpailijana on nyt taaksejäänyttä elämää, aivan kokonaan Laura ei aio luistelua hylätä. Jäähallin kutsu soi edelleen naisen korvissa.

– Näillä näkymin saan ainakin kesällä luistella. Teen loppukesällä muutamia näytöksiä ja myös ensi talvena. Ei sieltä jäähallilta näköjään noin vaan pääse pois, Laura naurahtaa.

PLAN JÄÄGAALA lauantaina kello 19.30 MTV3-kanavalla.

(MTV3)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja