Mainos

Lontoosta tulikin aavekaupunki: Koskaan ei ole ollut näin hiljaista

Matkatavarakauppaa Sohossa pitävä Curcharan Arora puhkuu kiukusta. Olympialaisten tulo kaupunkiin on vienyt mieheltä leivän suusta.

–Vaikeaa on, tosi vaikeaa. Koskaan ei ole ollut näin hiljaista. Myynti on tippunut 50 prosenttia normaalista, mies kertoo.

Sama on tapahtunut monelle muullekin kauppiaalle. Lontoon joukkoliikenneviranomaisten jatkuvat kehotukset välttää kulkemista olympialaisten aikaan ovat menneet perille. Samalla kun kisapaikkojen luona kärvistellään ruuhkissa, keskikaupungilla on lähes aavemaisen hiljaista.

–Myynti on tippunut noin 30 prosenttia. Ajattelimme, että olympialaisten aikaan olisi normaalia kiireisempää, mutta olikin päinvastoin. Nyt me joudumme laittamaan työntekijöitä ennenaikaisesti pois, kun kauppa ei käy, sanoo soholaisravintolan pääkokki Igor Leesment.

Tunnelma on sama eri puolilla keskustaa.

–Bisnekset sujuvat todella huonosti, myynti on tippunut kolmanneksen. Edes vakioasiakkaat eivät enää tule, italialaisravintolan omistaja sanoo.

–Tämä alue nukkuu nyt, kahvilanpitäjä kertoo.

Nähtävyyksissä rauhallista

Lontoon päänähtävyyksiä, muun muassa British Museumia ja Tower of Londonia hallinnoiva järjestö on ilmoittanut kävijämäärän kohteissaan laskeneen 30-35 prosenttia kahden viime viikon aikana.

Hotellit, jotka olympialaisten huumassa nostivat tuntuvasti huonehintojaan, ovat nyt joutuneet ottamaan kerman hintojen päältä pois. Normaalihinnallakaan huoneet eivät oikein mene kaupaksi.

Lontoon teattereissa ihmiskato näkyy myös. Monin paikoin väkeä on jopa kolmannes vähemmän normaaliin verrattuna. Suuret näytännöt vielä vetävät, mutta pienemmissä esityksissä on runsaasti tilaa. Hiljaisuus näkyy hyvin teattereiden lipputoimistoilla, joissa normaalisti kiemurtelee pitkä jono. Nyt ihmisiä on vain kourallinen.

Lontoon kohtalo on tuttua kerrottavaa aiemmistakin kisoista. Myös esimerkiksi Ateenassa ja Sydneyssa kävi juuri samoin. Odotukset valtavista olympiaturistitulvista johtivatkin siihen, että moni muu jätti matkan tekemättä.

–Kaikki luulevat, että täällä on täyttä ja jättävät siksi tulematta. Tämä on hirveää, Curcharan Arora sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.