Mainos

Lontoossa sovittiin Iran-keskustelujen jatkamisesta

Venäjä ja Kiina olivat ilmoittaneet illansuussa vastustavansa uhkavaatimusten esittämistä Iranille.

YK:n turvallisuusneuvoston pysyvät jäsenmaat ja Saksa jatkavat keskusteluja mahdollisista pakotteista Irania kohtaan, sanoi Britannian ulkoministeri Margaret Beckett eilen illalla. Lontooseen kokoontuneet maat ilmaisivat pettymyksensä siitä, ettei Iran ole keskeyttänyt uraanin rikastamista.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi tapaamisen jälkeen, että Venäjä aikoo neuvotella lisäaskelista, joilla Iran saataisiin hyväksymään välittäjien sille tekemät ehdotukset.

Venäjä ja Kiina olivat ilmoittaneet illansuussa vastustavansa uhkavaatimusten esittämistä Iranille. Venäjän varaulkoministerin mukaan molemmat maat uskovat, että uhkailu vain pahentaa ydinkiistaa.

Kiina ja Venäjä torjuvat ehdottomasti voimatoimet Irania vastaan, kertoo uutistoimisto Interfax.

Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice sanoi ennen kokousta, että kansainvälisen yhteisön on pian päätettävä, määrätäänkö Irania kohtaan pakotteita. Muutoin on hänen mukaansa olemassa vaara, ettei kansainvälisen yhteisön vaatimuksia oteta vakavasti.

YK:n turvallisuusneuvosto sai heinäkuussa valtuudet päättää "sopivista toimista", joilla tarkoitetaan pakotteita, ei sotilaallisen voiman käyttöä. Iranilta ei ole saatu lupausta ydinohjelman lopettamisesta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.