Mainos

Lontoossa hurja suunnitelma: Miljardi dollaria maksava kelluva pyörätie

Ruuhkiin tukehtuvassa Lontoossa on virinnyt villi visio liikenteen sujuvoittamiseksi: lähes miljardi dollaria maksava kelluva pyörätie. Asiasta kertoo BBC.  

Lähes 13 kilometriä pitkä pyörätie olisi tarkoitus rakentaa kaupungin läpi virtaavan Thames-joen päälle. Vielä ei ole selvää, miten Thames Deckwayksi kutsuttu pyörätie saataisiin kellumaan, ja mitä materiaaleja sen rakentamisessa käytettäisiin. 

Selvää on kuitenkin se, että ihan halvasta projektista ei ole kysymys. Todennäköisesti yksityisellä rahalla rahoitettavan tien on arvioitu maksavan 965 miljoonaa dollaria eli noin 600 miljoonaa puntaa. Pyörämatkan hinnaksi on suunniteltu noin puolitoista puntaa, jolla katettaisiin pyörätien rakentamiskustannuksia. 

Viihdykettä ja säätietoja

Matkan varrelle on suunniteltu erilaisia kioskeja, ja näyttöjä, jotka kertoisivat pyöräilijöille tietoja liikenteen sujumisesta ja säätietoja. Valaistuksessa hyödynnettäisiin aaltoenergiaa ja tuulivoimaa. 

Arvioitu liikennemäärä on jopa 12 000 pyöräilijää tunnissa. Matka kaupungin halki kestäisi puoli tuntia. Jos projekti hyväksytään, sen rakentaminen kestäisi arviolta kaksi vuotta. 

Kelluva baana on yksi ehdotus, jolla halutaan tehdä pyöräilijöiden eteneminen miljoonakaupungissa turvallisemmaksi. Lontoon asukasmäärän on arvioitu kasvavan 12 prosenttia seuraavan vuosikymmenen aikana. Liikenneruuhkat ovat kaupungissa jatkuva ongelma.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja