Mainos

Lontoossa evakuoidaan tornitaloja – erikoinen tilanne: Yli 80 ihmistä uhmaa poistumiskehotusta

Pohjois-Lontoossa Camdenissa osa asukkaista on kieltäytynyt lähtemästä kotoaan, kun asuntoja evakuoidaan mahdollisen tulipaloriskin vuoksi, kertoo muun muassa Guardian.

Mediatietojen mukaan paikallishallinnon johtaja Georgia Gould kertoo noin 83 asukkaan päättäneen jäädä kotiin evakuointikehotuksesta huolimatta.

Camdenissa yli 800 asuntoa evakuoitiin paloturvallisuushuolien takia. Evakuointiin ryhdyttiin, koska tornitalojen päällyste on samanlainen kuin Grenfell Tower -tornitalossa, jonka viimeviikkoisessa tulipalossa oletetaan kuolleen noin 80 ihmistä.

– Aion jäädä, menen takaisin (kotiin) illalla. Tiedän, että paikallishallinnon täytyy näyttää tekevänsä jotain, mutta tällä tavoin luodaan ainoastaan kaaosta. Rakennuksessa oli tulipalo muutama vuosi sitten, mutta talo teki mitä sen pitikin, ja palo saatiin hillittyä. Tämä tuntuu ainoastaan liioittelulta, BBC:n haastattelema asukas sanoo.

Kiireelliset turvallisuustarkastukset

Osa kodeistaan evakuoiduista sanoo saaneensa evakuoinnista huonosti tietoa viranomaisilta. Myös muun viranomaistuen puutteesta on valitettu.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n haastattelemat asukkaat kertovat, että osa Pohjois-Lontoossa evakuoiduista kuuli kotitalonsa tyhjentämisestä ensimmäiseksi uutisista. Osa evakuoiduista ei tiennyt, missä he asuisivat evakuoinnin ajan.

Tornitaloihin on määrä tehdä kiireelliset turvallisuustarkastukset. Camdenin paikallishallinto on päättänyt poistaa paloriskiksi todetun päällysteen viidestä tornitalosta.

Paikallisviranomaisten mukaan evakuoiduille on varattu hotellihuoneita ja muita majoituksia. Viikonlopun aikana evakuoitujen talojen asukkaat pääsevät hakemaan tavaroitaan asunnoistaan pelastusviranomaisten valvonnassa.

Paikallishallinnon johtaja Gould arvioi BBC:lle, että työ evakuoiduissa tornitaloissa kestää kolmesta neljään viikkoa.

Britannian pääministeri Theresa May kirjoitti lauantain vastaisena yönä Twitterissä, että hänen "ajatuksensa ovat Camdenissa evakuoitujen ihmisten luona".

"En tiedä, mitä tehdä"

BBC haastatteli Camdenin tornitalojen asukkaita näiden poistuessa kodeistaan evakuointien alkaessa. Moni haastatelluista vaikutti epätietoisilta siitä, minne he majoittuisivat ja kuinka pitkäksi aikaa.

– Neljältä päivällä meille sanottiin, että kaikki on kunnossa ja tarkastukset on tehty, sanoo yhdessä tornitalossa asuva opettaja Kim Price.

– Mutta nyt aivan äkkiä saimme tietää, että meidän on lähdettävä. Olemme saaneet kahdessa päivässä kaksi kirjettä, toisessa sanottiin, että olemme turvassa ja toisessa, että olemme vaarassa. En tiedä, mitä tehdä, 14-vuotiaan poikansa kanssa talossa asuva Price sanoi.

1:13

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.