Mainos

Lontoossa Bushin-vastaisia mielenosoituksia

Yhdysvaltain Presidentti George Bush ja Britannian pääministeri Tony Blair vannovat päättäväisyyttä terrorismin torjunnassa. Mielenosoittajat vaativat Irakin miehityksen lopettamista.

Kymmenettuhannet mielenosoittajat ovat tänään kokoontuneet Lontoon kaduille osoittaakseen, ettei Yhdysvaltain presidentti George W. Bush ole tervetullut kaupunkiin.

Marssi huipentui Trafalgar-aukiolla, missä osanottajat kaatoivat paperimassasta tehdyn Bushin patsaan. Poliisin ja järjestäjien esittämät arviot osanottajien määrästä liikkuivat 50000:n ja 150000:n välillä.

Marssin päätteeksi kaadettu pronssinvärinen patsas esitti ohjusta syleilevää Bushia. Mielenosoittajat hyppivät kaadetun patsaan päällä. Mielenosoittajat vaativat Irakin miehityksen lopettamista ja syyttivät Britannian hallitusta Bushin sokeasta seuraamisesta.

Harvinaisen valtiovierailun motiivit arveluttivat protestoijia.

- Bush tulee tänne, koska hän suunnittelee jo seuraavaa sotaa, jossa tapetaan viattomia, 17-vuotias Eylem Doyan sanoi.

Päämiehet päättäväisinä terrorismia vastaan

Presidentti Bush ja Britannian pääministeri Tony Blair vannovat päättäväisyyttä terrorismin torjunnassa.

Blairin mukaan mitään ponnisteluja ei voida kaihtaa taistelussa maailmanlaajuista terrorismia vastaan. Nyt on aika osoittaa "täydellistä päättäväisyyttä" ja suurempaa tahtoa kuin terroristeilla, Blair sanoi yhteisessä lehdistötilaisuudessa Bushin kanssa Downing Streetin virka-asunnossaan.

Britanniassa kolmatta päivää vieraileva Bush puolestaan tuomitsi terroristit ja sanoi heidän osoittaneen "äärimmäistä halveksuntaa" ihmishenkiä kohtaan. Istanbulin iskut osoittivat hänen mukaansa jälleen kerran, että terroristit vihaavat vapautta.

- He vihaavat vapautta, he vihaavat vapaita kansoja. Julmuus kuuluu heidän strategiaansa. Terroristien tarkoituksena on pelotella demokraattisia kansoja. He eivät tule onnistumaan, Bush sanoi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(Seitsemän uutiset 20.11.2003)

(Kymmenen uutiset 20.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.