Mainos

Lontoon sähkökatkoksen syynä muuntajan rikkoutuminen

Suuren osan Lontoota pimentäneen sähkökatkoksen aiheutti tiettävästi muuntajan rikkoutuminen. Puoli tuntia kestänyt katkos pimensi kaupungin ja pysäytti julkisen liikenteen.

Lontoo 28.8. 2003

Lontoo koki eilisiltana saman, minkä New York kaksi viikkoa sitten ja Helsinki viime lauantaina.

Mitään katastrofia osan Kaakkois-Englantia ja suuren osan Lontoota puoleksi tunniksi pimentänyt sähkökatkos ei aiheuttanut. Ruuhka-aikaan sattunut katkos keskeytti kuitenkin satojen tuhansien ihmisten matkanteon. Metroliikenteen pysähtymisen lisäksi monia rautatieasemia suljettiin. Jalkaisin matkaansa jatkaneet ihmiset ruuhkauttivat kaupungin kadut. Lontoon pormestarin Ken Livingstonen mielestä kaupunki on aivan liian haavoittuvainen.

- Meillä on monissa paikoissa käytössä niin vanhaa kalustoa, että muissa maissa vastaavat laitteet löytyvät museosta. Valtiolliseen sähköverkkoon ei olla panostettu tarpeeksi. Tilanne on täysin samanlainen kuin mikä koettiin New Yorkissa. Me emme vain panosta tähän kuten Saksassa ja Ranskassa tehdään ja siitä me myös saamme kärsiä, Livingstone pahoittelee.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n tietojen mukaan katkos johtui muuntajan rikkoutumisen aiheuttamasta viasta Britannian valtiollisessa sähköverkossa. Kukaan ei tiettävästi loukkaantunut katkoksen takia ja esimerkiksi sairaalat pysyivät toiminnassa varavoiman avulla.
(MTV3)

(Huomenta Suomi 29.08.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.