Mainos

Lontoon räjähdysten syynä onnettomuus

Tulipalo riehuu edelleen Buncefieldin öljyvarikolla Britanniassa. Poliisin mukaan mikään räjähdyksissä ei viittaa terrori-iskuihin.

Lontoon luoteispuolella sijaitsevalla Buncefieldin polttoainevarastolla riehuvat tulipalot on saatu hallintaan. Poliisin mukaan varastolla tapahtuneiden räjähdyksien syynä on onnettomuus. Poliisi sanoo, että mmikään ei viittaa siihen, että räjähdykset olisivat johtuneet terrori-iskusta.

Buncefiledissä tapahtui hieman kuuden jälkeen aamulla paikallista aikaa useita räjähdyksiä. Viranomaisten mukaan loukkaantuneita on 36, heistä neljä vakavasti. Useita rakennuksia on vaurioitunut. Varaston omistavat Total- ja Texaco-yhtiöt.

Buncefieldin polttoainevarasto sijaitsee Hertfordshiressa, lähellä Hemel Hempsteadin kaupunkia. Lutonin lentokenttä on parinkymmenen kilometrin päässä. Lähistöllä kulkeva M1-moottoritie suljettiin osittain räjähdysten vuoksi.

Silminnäkijöiden mukaan räjähdykset ovat rikkoneet lähitalojen ikkunoita ja ilmassa leijuu vahva polttoaineen tuoksu.

Räjähdykset olivat niin voimakkaita, että ne saattoi kuulla Lontoossa saakka. Varastolta on matkaa Lontooseen noin 40 kilometriä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

(Kymmenen uutiset 11.12.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.