Mainos

Lontoon pommimiehistä kolme kävi Pakistanissa

Kolme Lontoon terrori-iskuihin osallistuneista miehistä kävi vuoden 2004 aikana Pakistanissa. Toistaiseksi ei ole selvillä, mihin järjestöihin miehillä olisi ollut yhteyksiä.

Lontoon pommi-iskujen tekijöistä kolme kävi viime vuonna Pakistanissa, kertovat maan turvallisuusviranomaiset.

Kyse on kolmesta pakistanilaissukuihin Britanniassa syntyneestä miehestä, jotka osallistuivat toissatorstaiseen iskuun. Tekijöitä oli kaikkiaan neljä.

Pakistanin viranomaiset eivät ole kyenneet vielä selvittämään, mihin ryhmiin tai järjestöihin miehillä olisi ollut yhteyksiä, uutistoimisto AFP:n haastattelema korkea turvallisuusviranomainen sanoi.

Kahden miehistä tiedetään saapuneen lentäen Karachiin marraskuussa ja poistuneen lentoteitse helmikuussa. Kolmas mies kävi Karachissa erikseen. Kaikki kolme asuivat Leedsissä.

Pakistanin turvallisuusjoukot pidättivät kaksi uutta terroriepäiltyä

Pakistanin turvallisuusjoukot ilmoittivat tänään pidättäneensä kaksi miestä, joilla epäillään olleen yhteyksiä yhteen Lontoon itsemurhapommittajista. Pakistanin tiedustelulähteiden mukaan pidätykset tehtiin Lahoren kaupungissa viime yönä yönä, vain muutamia tunteja sen jälkeen, kun turvallisuusviranomaiset tekivät yhteyksien tutkintaan liittyvän ratsian Faisalabadin kaupungissa.

Tiedusteluviranomaiset paljastivat aiemmin, että yksi Shehzad Tanweer, oli käynyt Faisalabadin ja Lahoren kaupungeissa kahdella eri Pakistanin-matkallaan kahden vuoden aikana.

- Selvitämme sitä, oliko kahdella nyt pidätetyllä henkilöllä yhteyksiä yhteen Lontoon itsemurhapommittajista,, kertoi Pakistanin tiedusteluviranomainen uutistoimisto Reutersille.

Tiedosteluviranomaisten mukaan yksi Lontoon itsemurhapommittajista olisi tavannut Faisalabadissa ainakin yhden al-Qaidaan yhteydessä olevan ryhmän jäsenen.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.