Mainos

Lontoon poliisipäällikkö puolustaa toimintaansa

Scotland Yardin päällikön Ian Blairin toimintaa brasilialaismiehen ampumista koskevissa jälkiselvittelyissä on kritisoitu äänekkäästi. Tänään julkaistussa haastattelussa Blair puolustaa toimintaansa.

Lontoon poliisipäällikkö Ian Blair puolustaa toimintaansa brasilialaisen sähköasentajan ampumisen selvittelyssä. Blair vakuutti News of the World -sanomalehdessä, että vielä vuorokausi brasilialaisen Jean Charles de Menezesin ampumisen jälkeen hän uskoi tämän olleen itsemurhapommittaja.

- Tuolloin, ja vielä 24 tuntia ampumisen jälkeen, minä ja kaikki minulle tietoja antaneet henkilöt uskoimme ammutun miehen olleen itsemurhapommittaja, Blair sanoi lehden haastattelussa.

Blair kertoi haastattelussa myös järkytyksestään, kun hän kuuli, että poliisin ampuma mies olikin syytön.

Muun muassa brittiläisen Observer-lehden haastattelemat poliisilähteet ovat sanoneet, että Menezesiä seuranneet poliisit eivät uskoneet tämän kantavan asetta tai aikovan räjäyttää pommia. Lehden mukaan poliisit eivät ylipäätään pitäneet miestä vaarallisena.

Kritiikkiä on nostattanut myös tieto, jonka mukaan Lontoon poliisi tarjosi runsaan 22 000 euron suuruista korvausta Menezesin perheelle kirjeessä, joka oli kirjoitettu ainoastaan englanniksi. Menezesin perhe puhuu ainoastaan portugalia.

Blair on joutunut kovan paineen alle syytösten takia. Menezesin perheen asianajaja on jo kehottanut häntä eroamaan, ja Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan Brasilia on päättänyt lähettää omia asiantuntijoitaan Lontooseen selvittämään Menezesin ampumista.

Eilen Britannian varapääministeri John Prescott ilmaisi tukensa Blairille. Prescott vakuutti BBC:n haastattelussa luottavansa täysin Blairin toimintaan.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.