Mainos

Lontoon poliisi tutkii "pommitehtaan" löytöjä

Etsintöjen kohteena oleva asuinhuoneisto liittynee kahteen tunnistetuista epäillyistä, joiden nimet poliisi on julkaissut.

Britannian poliisi on löytänyt pohjoislontoolaisesta asunnosta materiaalia, jota on mahdollisesti käytetty viime torstain epäonnistuneiden iskujen valmistelussa. "Pommitehtaaksi" nimitetystä kohteesta löydetylle materiaalille tehdään parhaillaan rikosteknisiä tutkimuksia.

Lehtitietojen mukaan etsintöjen kohteena oleva, Southgaten lähiössä Pohjois-Lontoossa sijaitseva asuinhuoneisto liittyisi kahteen tunnistetuista epäillyistä, joiden nimet poliisi on julkaissut. Heitä epäillään yrityksistä räjäyttää yksi metropommeista sekä bussipommi Itä-Lontoossa.

Daily Mail -lehden mukaan naapurit ovat kertoneet nähneensä kahden epäillyn, 27-vuotiaan Muktar Said Ibrahimin ja 24-vuotiaan Yasin Hassan Omasin kantavan asuntoon kymmenittäin mustia laatikoita. Kysyttäessä laatikoiden sisältöä miehet ovat kertoneet niissä olleen sisustusmateriaalia.

Poliisi ratsasi tänään Pohjois-Lontoossa myös auton, jolla uskotaan olevaan yhteyttä iskuihin.

Sisäministeri Charles Clarke kertoi tänään, että poliisin julkisesti nimeämät kaksi epäiltyä ovat eritrealaistaustainen Britannian kansalainen ja luvallisesti maahan tullut Somalian kansalainen.

Blair keskusteli terrorismilakien uudistamisesta

Pääministeri Tony Blair keskusteli päivällä oppositiojohtajien kanssa terrorismin vastaisten lakien uudistamisesta. Esillä oli muun muassa puhelinkuuntelunauhojen salliminen todisteina oikeudessa, jota konservatiivi- ja liberaaliryhmien johtajat ovat kannattaneet.

Sisäministeri Clarke kuvasi käytyjä keskusteluja "erittäin rakentaviksi".

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.