Mainos

Lontoon orjakolmikosta uutta tietoa - "häiriintynyttä henkistä alistamista"

Lontoossa kotiorjien pidosta epäillyn pariskunnan teoista on paljastanut runsaasti yksityiskohtia, jotka kertovat karua kieltä kolme vuosikymmentä vankeina olleiden naisten elämästä.

Kolmikkoa hakattiin ja he olivat kytköksissä pariskuntaan "henkisillä käsiraudoilla". 

 -Tähän mennessä on paljastunut monimutkainen ja häiriintynyt kuva, joka kertoo vuosien henkisestä alistamisesta. Yksinkertaisinta sitä olisi kai kuvata aivopesuksi, mutta sillä tavalla vähäteltäisiin vuosia kestänyttä piinaa, jota uhrit ovat joutuneet kokemaan, selvitti komentaja Steve Rodhouse BBC:n mukaan. 

Poliisi paljasti, että orjuuttamisesta epäilty pariskunta oli pidätetty kertaalleen jo 70-luvulla, muttei suostunut kertomaan syytä. Mies ja nainen ovat kummatkin nykyisin 67-vuotiaita. Molemmat olivat tulleet Britanniaan 1960-luvulla, toinen Intiasta ja toinen Tansaniasta. 

Pari otettiin viime viikolla kiinni, mutta vapautettiin myöhemmin takuita vastaan. 

-Uskomme, että kaksi uhreista ja epäilty mies tapasivat Lontoossa yhteisen poliittisen ideologian kautta ja että he asuivat samassa osoitteessa eräänlaisessa kollektiivissa, poliisikomentaja Rodhouse kertoi lausunnossaan lauantaina. 

Nuorimmalla 30-vuotiaalla uhrilla on poliisin mukaan syntymätodistus, mutta muita virallisia asiakirjoja hänestä ei ole löytynyt. 

 "Naiset itkivät lakkaamatta" 

 Orjakolmikon piina helpotti, kun 57-vuotias irlantilaisnainen rohkeni soittaa lokakuussa kotiorjuutta käsittelevässä tv-ohjelmassa mainitulle Freedom Charity -järjestölle.

Useiden puhelinkeskustelujen jälkeen 57-vuotias ja 30-vuotias brittinainen suostuivat tapaamaan järjestön edustajat. Tämän jälkeen kaksikko johdatti viranomaiset Etelä-Lontoossa sijaitsevalle talolle vapauttamaan kolmannen orjan, 69-vuotiaan malesialaisnaisen. 

 -He kaikki halasivat minua ja itkivät lakkaamatta. He kiittelivät meitä henkensä pelastamisesta, muisteli Freedom Charityn edustaja Aneeta Prem tapahtumaa uutistoimisto AFP:lle. 

Kolmikko on nyt salaisessa turvatalossa. Pahasti traumatisoituneilla naisilla on edessään pitkä toipuminen, joka ei välttämättä edes onnistu. 

Karmaisevaa orjuuttamista on paljastunut Britanniassa aikaisemminkin. Viime kuussa oikeus käsitteli tapauksen, jossa 84-vuotias mies oli toistuvasti raiskannut kuuromykkää pakistanilaistyttöä, joka oli kuljetettu maahan laittomasti.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.