Lontoon muotiviikoilla esiteltiin huippumuotia – eläinten nänneistä

Muotisuunnittelija hätkähdytti Lontoon muotiviikoilla esitellessään kolmesta tuhannesta lehmän ja jakkihärän nännistä valmistetun luomuksensa. Naissuunnitelija Rachel Freire on saanut eläintensuojelijoiden ja brittiparlamentin vihat niskaansa materiaalivalinnoillaan.

Brittiläinen muotisuunnittelija Rachel Freire, 32, esitteli Lontoon muotiviikoilla 3 000 lehmän ja jakkihärän nännistä valmistetun iltapukunsa. Freire kertoi saaneensa asunsa materiaalina käyttämänsä eläinten nännit brittiläiseltä nahkatehtaalta.

Huffington Postin mukaan nännit ovat peräisin eurooppalaisilta lehmiltä, jotka teurastettiin eläinlääkärien hyväksymissä teurastamoissa. Freire korosti lehden haastattelussa luovansa taidetta kierrättämällä jätettä, joka jäisi muuten käyttämättä.

Eläinaktivistit suhtautuivat Freiren muotiin kielteisesti ja nimittivät taiteilijaa sairaaksi. Naisen luomaa muotia pidettiin groteskinsa, vastenmielisenä ja häiriintyneenä. Eläinsuojelujärjestö Vivan (Vegetarians International Voice for Animals) edustajan mukaan se tapa, millä lehmiä kohdellaan, on tarpeeksi paha jo itsessään, eikä kuolleiden eläinten käyttäminen friikkisirkuksessa paranna tilannetta.

Myös osa brittiparlamentin jäsenistä on hyökännyt Freireä kohtaan. Esimerkiksi liberaalidemokraattien Mike Hancock kertoi The People -lehdelle erikoisen muodin olevan täysin epäsoveliasta ja häiritsevää. Työväenpuolueen Kerry McCarthyn mielestä muoti oli groteskia.

– Uskon, että suurin osa ihmisistä kokee sen vastenmieliseksi ja sairaaksi, McCarthy totesi.

Freiren luomukset tullaan näkemään myös Pariisin muotiviikoilla. Catwalkille ne eivät pääse kuitenkaan sielläkään, sillä suurin osa on liian painavia kannettaviksi. Muotisuunnittelija on tehnyt aikaisemmin työtä esimerkiksi Christina Aguileran ja Courtney Loven kaltaisten musiikkimaailman tähtien kanssa.


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja