Mainos

Lontoon metroissa uusia räjähdyksiä

Poliisin mukaan kaikki Lontoon liikennejärjestelmään tarkoitetut räjähteet eivät lauenneet. Poliisi on pidättänyt yhden ihmisen pääministeri Tony Blairin virka-asunnon lähellä Downing Streetillä.

Lontoossa on tapahtunut neljä räjähdystä joukkoliikennevälineissä. Kolme räjähdyksistä sattui metroasemilla ja yksi bussissa. Toistaiseksi vain yhden ihmisen on kerrottu loukkaantuneen räjähdyksissä.

Lontoon poliisi on pidättänyt yhden ihmisen pääministeri Tony Blairin virka-asunnon lähellä Downing Streetillä.

Räjähdysten vuoksi Warren Streetin, Shepherd's Bushin ja Ovalin metroasemat on evakuoitu. Lisäksi viisi metrolinjaa on suljettu.

Bussissa tapahtunut räjähdys sattui Shoreditchin alueella. Räjähdys rikkoi kaksikerroksisen bussin ikkunat. Bussi numero 26 oli matkalla Waterloosta Hackneyhin kaupungin itäosiin.

Poliisi: Julkisia kulkuvälineitä vältettävä

Poliisit tutkivat Lontoon uusia pommiräjähdyksiä.

Poliisi on kehottanut ihmisiä pysymään aloillaan ja välttämään joukkoliikennevälineitä.

Poliisi suoritti metrossa etsinnän kemiallisten räjähteiden vuoksi, mutta asemilta ei löytynyt mitään niihin viittaavaa, kertoo Scotland Yard. Scotland Yardin tiedottajan mukaan kyseessä oli varotoimenpide.

Poliisin mukaan nyt ei ole kyse yhtä vakavasta tapahtumasta kuin kaksi viikkoa sitten. Tuolloin yli 50 ihmistä kuoli ja noin 700 loukkaantui neljässä metroon ja bussiin tehdyssä pommi-iskussa.

Kaikki räjähteet eivät lauenneet

Lontoon joukkoliikenteessä räjähti jälleen.

Kaikki Lontoon liikennejärjestelmään tarkoitetut räjähteet eivät lauenneet, kertoo poliisipäällikkö Ian Blair.

Poliisipäällikkö sanoo, että tämänkin päivän iskujen tarkoitus oli tappaa.

- Selvästikin tarkoitus on ollut tappaa. Tämänkaltaista ei tehdä missään muussa tarkoituksessa. Tärkeätä on se, että terroristien tavoite ei toteutunut.

Blairin mukaan on vielä liian varhaista sanoa, onko iskuissa al-Qaidan tunnuspiirteitä. Hänen mukaansa vielä ei myöskään pystytä sanomaan, onko nyt tehdyillä iskuilla yhteyttä kaksi viikkoa sitten tapahtuneisiin iskuihin.

Turvallisuusasiantuntijoiden mukaan iskut näyttävät kaksi viikkoa sitten sattuneiden iskujen lähes identtisiltä kopioilta. Asiantuntijoiden mukaan kyseessä saattaa olla sama ryhmä. Toisaalta iskut saattavat olla myös "matkivien amatöörien" tekosia.

(MTV3-Reuters-AFP-STT-DPA)

LUE MYÖS:

LUE MYÖS:

(Kymmenen uutiset 21.07.2005)

(Kymmenen uutiset 21.07.2005)

(Kymmenen uutiset 21.07.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.