Mainos

Lontoon kokous: Kosovon väkivallan loputtava

Eurooppa-konferenssiin kokoontuneet 26 eurooppalaisen maan päämiehet ilmaisivat tänään vahvan tukensa viiden länsimaan ns. yhteysryhmän lausunnolle Kosovosta.

Kosovon tilanteesta keskustelivat myös kokoukseen osallistuneet ulkoministerit. Ministeri Tarja Halosen mukaan kaikki ulkoministerit olivat yksimielisiä tukiessaan yhteysryhmän vaatimuksia. Ministerit tähdensivät, että ratkaisu on saatava kitkemällä väkivalta pois Kosovosta, Serbian on aloitettava poliittinen vuoropuhelu ongelmien ratkaisemiseksi ja Kosovolle on annettava takaisin sen itsehallinto-oikeus.

Samaa vaativat jo viime viikolla Yhdysvaltain, Saksan, Britannian, Ranskan ja Italian edustajat. He uhkasivat myös jäädyttää Serbian ja Jugoslavian ulkomailla olevat varat, ellei serbiviranomaisten politiikka Kosovossa muutu. Myös kansainvälisten lisätoimien käyttöönottoa väläytettiin.

Kansainvälisen yhteisön huomio kiinnittyi Kosovon tilanteeseen aiemmin tässä kuussa, kun serbipoliisien ja albaanien yhteenotoissa oli saanut surmansa kymmeniä ihmisiä.

Eurooppa-konferenssissa julkaistussa Kosovoa koskevassa julkilausumassa tuomittiin viimeaikaiset väkivaltaisuudet ja vaadittiin kansainvälisten avustusjärjestöjen pääsyä alueelle. Halosen mukaan EU:n ulkoministerit jatkavat keskustelua Kosovosta perjantaina ja lauantaina Edinburgissa EU:n ulkoministerikokouksessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.