Mainos

Lontoon kaduilla nyt myös "kodinturvajoukkoja" - 3 kuoli

Britanniassa on jatkettu tänään jo neljä yötä kestäneiden mellakoiden jälkiselvittelyä.

Birminghamissa poliisi tutkii viime yönä mellakoiden yhteydessä sattunutta yliajoa, joka johti kolmen miehen kuolemaan. Miesten on kerrottu olleen partioimassa naapurustossaan mellakoijien varalta. Yhä jatkuvat mellakat ovat tuoneet kadulle nyt myös kotien tuhoamisista kiihtyneet tavalliset kansalaiset, jotka ovat perustaneet "kodinturvajoukkoja".

Poliisi kertoo pidättäneensä yhden miehen kolmen miehen murhasta epäiltynä.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan surmansa saaneet miehet olivat juuri tulleet moskeijasta, kun heidän päälleen ajettiin. Heidät kuljettiin sairaalaan, jonka eteen kerääntyi satoja Birminghamin aasialaisyhteisön jäseniä. Poliisi ei ole vahvistanut tietoja miesten taustoista.

Mellakat pahoinvointia vai joutilaiden hulinointia?

Maan hallituksen kriisikomitea kokoontui tänään pääministeri David Cameronin johdolla puimaan mellakointia. Parlamentin on tarkoitus kokoontua huomenna.

Tiedotustilaisuudessa Cameron teki selväksi, että hänen mielestään mellakointi ei ole merkki nuorison syrjäytymisen aiheuttamasta pahoinvoinnista, vaan hyvinvointiyhteiskunnasta, joka "palkitsee joutilaisuutta".

Oppositio taas on ollut valmis vetämään suoria syy-yhteyksiä hallituksen säästötoimien ja mellakoivan nuorison välille.

- Jos tehdään massiivisia leikkauksia, on mahdollista, että niitä vastaan nousee tällainen kapina, sanoi vasemmistopoliitikko Ken Livingstone, joka on pyrkimässä takaisin Lontoon pormestariksi.

Viime yönä levotonta oli erityisesti Manchesterissa, jossa poliisi kuvaili yön mellakointia pahimmaksi 30 vuoteen. Sadat nuoret rikkoivat liikkeiden ikkunoita ja varastelivat niistä tavaraa. Ainakin yksi kauppa sytytettiin tuleen.

Sen sijaan Lontoon kadut pysyivät rauhallisina.

(MTV3 - STT - AFP - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.