Mainos

Lonka jatkaa valtakunnansovittelijana

Valtakunnansovittelija Esa Lonka, 64, jatkaa virassaan ensi vuoden loppuun asti. Lonka arvioitiin 11 hakijasta selkeästi ansioituneimmaksi muun muassa kokemuksensa tähden.

Nimityksestä päätti valtioneuvosto.

Sovittelijalla on edessään työteliäs syksy, talvi ja kevätkin, jos palkoista neuvotellaan liittotasolla. Hän pääsee helpommalla, mikäli keskusjärjestöjen johtajat pääsevät keskitettyyn työmarkkinaratkaisuun.

Lonka aloitti sovittelijana vuonna 2009, kun työmarkkinajärjestöt eivät päässeet sopimukseen yhteisestä ehdokkaasta. Tälläkään kertaa järjestöiltä ei tullut yhteistä ehdokasta.

Elokuussa 65 vuotta täyttävä Lonka on ylittänyt henkilökohtaisen eläkeiän. Hän pyysi itse, että pesti olisi normaalia lyhyempi, jos tulee valituksi.

Longan lisäksi hakijoista nousivat julkisuudessa esiin työnantajia edustavat Palvelualojen Työnantajien lakiasiainjohtaja Harri Hietala ja Metsäteollisuuden työmarkkinajohtaja Jari Forss.

Palkansaajapuolelta tehtävää hakivat muun muassa Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas ja lakimies Anu-Tuija Lehto SAK:sta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.