Mainos

Lomautukset uhkaavat kolmea Stora Enson sahaa

Lomautusten pituus voi nousta jopa kolmeen kuukauteen. Yhtiön Kiteen, Tolkkisten ja Varkauden tehtailla on yhteensä yli 1200 työntekijää.

Metsäjätti Stora Enso käy yhteistoimintaneuvotteluita kolmella sahallaan Suomessa. Yhtiö tavoittelee väliaikaisia lomautuksia Kiteen, Tolkkisten ja Varkauden sahoilla.

Lomautusuhka koskee sahojen kaikkia noin 350:tä työntekijää. Yhtiön tuotantoryhmän johtajan Vesa Pölhön mukaan lomautustarve on enimmillään 90 päivää.

- Supistukset on tarkoitus ajoittaa puolen vuoden jaksolle. Todennäköistä on, että vuoroja vähennetään eikä pysyvään hiljaiseloon sahoilla ryhdytä, Pölhö arvioi.

Yhtiö perustelee lomautustarvetta rajusti kallistuneella puun hinnalla sekä maailmanmarkkinoiden epätasapainolla. Vuoden alusta puun kantohinnat ovat nousseet liki 50 prosenttia.

- Näin rajun hinnannousun siirtäminen myyntihintoihin on mahdotonta. Kun tuotantomäärätkin ovat olleet ennätyssuuret, on jakeluketjuun samalla paisunut ylisuuria varastoja, Pölhö jatkaa.

Lomautuksilla yhtiö pyrkii supistamaan maan kolmen sahansa tuotantoa 120 000 kuutiometriä puolen vuoden aikana. Yhtiön sahatavaran vuosikapasiteetti on ollut noin 2,1 miljoonaa kuutiota.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja