Mainos

Lomat ja lakko täyttivät junia

Paljon matkustajia odotetaan myös huomiseksi, kun syyslomailijat palaavat Etelä-Suomeen.

Kaukojunissa on viime päivinä ollut poikkeuksellisen paljon matkustajia. Normaalin viikonloppuruuhkan lisäksi junamatkailua ovat vauhdittaneet Finnairin matkustamohenkilökunnan lakko ja koulujen syyslomat.

VR:n mukaan osa eilisillan kaukojunista oli loppuunmyyty. Paljon matkustajia odotetaan myös huomiseksi, kun syyslomailijat palaavat Etelä-Suomeen. Etenkin Helsingin suuntaan lähtevissä yöjunissa on tarjolla enää hajapaikkoja.

- Peruslähtökohta on se, että aina kannattaa kysyä, koska peruutuspaikkoja tulee aina, muistuttaa VR:n viestintäjohtaja Martti Mäkinen.

Mäkisen mukaan on vaikea arvioida sitä, kuinka paljon Finnairin lentojen peruuntuminen lisäsi junamatkustusta. On kuitenkin todennäköistä, että lakko vaikutti eniten matkustajamääriin Helsingin ja Oulun sekä Helsingin ja Rovaniemen välillä.

Vaikutusten arviointia hankaloittaa se, että VR:llä on kaukoliikenteessä vuodessa 12 miljoonaa matkustajaa. Päivätasolla se tekee noin 33 000 matkustajaa.

- Jos päivässä tulee muutamia satoja uusia matkustajia, se ei vielä hirveästi meidän mittareissa värähdä, koska nämä luvut ovat niin valtavan suuria, Mäkinen selvittää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.