Mainos

Lomaruuhkat koettelevat eurooppalaisia

Liikenne on yskinyt pahasti tänä viikonloppuna ympäri Eurooppaa, kun miljoonat ihmiset ovat matkustaneet kesälomanviettoon.

Yksistään Ranskassa seitsemän miljoonaa ihmistä pakeni kaupunkien saasteita maaseudulle aiheuttaen satojen kilometrien pituiset ruuhkat maanteillä. Useista lisävuoroista huolimatta myös junat ja lentokoneet ovat olleet tupaten täynnä lomalle pyrkiviä eurooppalaisia.

Kaaos Italian rautateillä

Monilla Italian rautatieasemilla vallitsi viikonvaihteessa sekasorto Roomassa sattuneen kahden turman vuoksi. Kuusi ihmistä loukkaantui eilen lievästi Intercity-pikajunan suistuttua kiskoilta eräässä Rooman esikaupungissa. Jo tämä riitti sekoittamaan liikennettä kiireisimpänä loma-aikana, mutta tilanne paheni, kun raivaustöissä käytetty nosturi kaatui kiskojen päälle.

Kymmenet pohjoisesta ja etelästä tulleet junat eivät tästä syystä päässeet Rooman päärautatieasemalle, vaan joutuivat jäämään esikaupunkiasemille. Matkustajia kuljetettiin kymmenillä busseilla pohjoisista eteläisiin esikaupunkeihin ja päinvastoin.

Myös Napolin ja monien muiden kaupunkien asemilla vallitsi kaaos. Kahdeksan miljoonan ihmisen arvioitiin matkustaneen viikonvaihteessa Italian rautateillä italialaisten perinteisen lomakuukauden alussa.
(STT-AFP-DPA) )

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.