Mainos

Lomarakentajia houkuttelee nyt merenranta

Kalajoen Hiekkasärkät on parissa vuodessa noussut lomarakentamisen kiivaudessa Suomen kärkeen. Nyt aluetta aletaan kehittää myös kokonaisvaltaisesti suunnittelukilpailun avulla. Tämän vuosikymmenen investointien lasketaan nousevan Särkillä liki 160 miljoonaan euroon. Parin vuoden kuluttua aluetta aletaan markkinoida myös keskieurooppalaisille.

Lomarakentamistahti Hiekkasärkillä on nyt samaa luokkaa kuin Suomen suosituimmissa talvikohteissa Levillä ja Rukalla. Parin vuoden aikana tänne on noussut 140 uutta loma-asuntoa. Nyt myös särkkien kokonaisuus halutaan saada käsiin suunnittelukilpailun avulla.

- Me haemme monipuolista eri ammattilaisista tulevaa näkemystä, että tekisimme viisaasti asioita tällä alueella, sanoo Kalajoen kaupunginjohtaja Jukka Puoskari.

Tällä vuosikymmenellä alueelle noussee muunmuassa kaksi uutta hotellia, hiekkakappeli sekä opastus- ja meriluontokeskus. Kaikkiaan vuosikymmenen investointien lasketaan nousevan 160 miljoonaan euroon eli liki miljardiin markkaan.

- Valtaosa siitä mitä investoidaan on yksityistä rahaa ja siitä aika merkittävä osa on yksityistä loma-asuntorakentamista.

- Tätä taustalla näkyvää hiekkarantamaisemaa emme tule rakentamaan umpeen.

Vuodepaikkojen määrän uskotaan vuoteen 2010 tuplaantuvan nykyisestä 3000:sta.

- Olemme arvioineet, että matkailijamääräkin tuplaantuu 10 vuoden aikana, kaupunginjohtaja Puoskari sanoo.

Ja tekemistähän matkailija kaipaa. Alueelle on suunniteltu muun muassa laaja vaellusreittiverkko esimerkiksi hevosvaelluksia varten. Meri puolestaan antaa mahdollisuudet vaikka safareille.

- Meillä on Natura-aluetta, Rahjan saaristoa, jonne on rakennettu retistöjä ja taukopaikkoja. Niiden yhteyteen on rakennetavissa ohjelmapalveluja ihan vastaavan tapaisesti kuin esimerkiksi Lapissa ja Itä-Suomessa on eräluontoon rakennettu.

Myös jäätyneelle merelle halutaan kehittää ohjelmapalveluja lisäämään särkkien vetoimaa talvellakin.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 01.09.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.