Mainos

Lomamökkien suunnittelukilpailu ratkesi

Elokuussa alkanut lomamökkien suunnittelukilpailu on ratkennut. Ammattilaisten uudisrakennussarjan voitti sisustussuunnittelija Ritva Kutvonen Savonlinnasta.

Saneeraussarjan parhaaksi suunnitelmaksi raati arvioi lappeenrantalaisen Reijo Mustosen työn ja amatöörisarjan voitti opiskelija Ville Vihriälä Hämeenlinnasta.
-Kilpailun tavoite täyttyi ja saneerattaviin vuokramökkeihin saadaan nyt rahallisen avustuksen lisäksi myös uusia ideoita, toteaa Saimaan Matkailun toimitusjohtaja Timo Auvinen. Saneeraussarjan voittajatyö tarjoaa ratkaisun, jolla normaaliin suomalaiseen yhden huoneen saunamökkiin saadaan rakennettua edullisesti esimerkiksi kaksi makuuhuonetta ja saniteettitilat.

-Näin mökkiin saadaan vähintään kaksi tähtiluokkaa lisää ja 50 prosenttia enemmän vuokratuloja, Auvinen painottaa. Uudisrakennussarjan voittajaa palkintoraati kuvasi ehkä liiankin tasokkaaksi tähän päivään, mutta jo lähitulevaisuudessa normaalivaatimukset täyttäväksi.

-Saneeraussuunnitelmaa tehtäessä tähtäin pitää olla 5-15 vuoden päässä, raadin puheenjohtajana toiminut Auvinen muistuttaa. Lomamökkien suunnittelukilpailuun tuli kaikkiaan 18 vastausta. Kilpailun tavoitteena oli saada ideoita koko Itä-Suomea koskevan vuokramökkien saneerausohjelman käyttöön.

Kymmeniä mökkejä työn alla

Itä-Suomen vuokrattavien loma-asuntojen saneeraushanke on lähtenyt käyntiin melko vilkkaasti. Auvinen uskoo, että saneeraussuunnittelu käynnistyy vielä tämän vuoden puolella yli 20 kohteessa. Suunnittelukustannuksiin on mahdollista saada jopa 50 prosentin avustus.

Tarkoitus on kunnostaa kaikkiaan 500 vuokramökkiä kolmen vuoden aikana. Yhden mökin saneerauksen keskihinnaksi on arvioitu 150 000 markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.