Mainos

Lomalennoista ei vielä täyttä varmuutta

Matkanjärjestäjien lomalennoille järjestellään edelleen korvaavia lentoja Finnairin lentäjälakon vuoksi.

Aurinkomatkat lennättää maanantaina Madeiralla ja Egyptissä olevat matkalaisensa Suomeen toisen lentoyhtiön koneella. Lomalento Floridaan on peruttu. Toimitusjohtaja Jukka Salama kertoo, että Brasilian-lennon tilannetta selvitellään vielä. Tiistain lento Thaimaan Phuketiin lennetään esimiesvoimin ohjatulla Finnairin koneella.

- Korvaavia lentoyhtiöitä etsitään jatkuvasti. Nyt katsotaan aina 2-3 päivää eteenpäin miten tämä tilanne kehittyy, Salama kertoo MTV3:n uutisille.

- Jos lakko tuntuu pitkittyvän niin meidän täytyy hakea pidempiaikaisia ratkaisuja näiden korvaavien lentojen suhteen.

Salaman mukaan korvaavat lentoyhtiöt ovat eurooppalaisia, joko reitti- tai tilauslentoyhtiöitä. Aurinkomatkojen lomalaisia on maailmalla tällä hetkellä noin 9000.

Tjäreborgin tiistain lomalento Helsingistä Egyptiin sekä keskiviikon lento Oulusta Kanariansaarille on korvattu toisen yhtiön koneilla, mutta lennetään aikataulun mukaan. Tiedottaja Arja Pucilowskin mukaan suurin osa Tjäreborgin talvikauden lomalennoista lennetään konsernin omalla tilauslentoyhtiöllä.

Finnmatkat käyttää niin ikään omaa tilauslentoyhtiötä, minkä vuoksi perutuksia tulee vähän tai ei ollenkaan. Sunnuntaina Finnmatkojen lomalennot lennetään normaalisti. Huomisen maanantain Kyproksen lento toteutetaan Finnmatkojen mukaan alkuperäisen suunnitelman mukaan. Sen sijaan maanantain Floridan-lennon Finnair on ilmoittanut peruuntuvan. Lomalta palaavat asiakkaat (Miami–Helsinki) Finnair reitittää uudelleen muiden yhtiöiden lennoille.

Lisätietoja löytyy matkatoimistojen internet-sivuilta.

Katso Pauli Poutasen raportti

Katso liikennelentäjien puheenjohtaja Kristian Rintalan haastattelu

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.