Mainos

Lomalaisten terveydenhoito kunnossa maaseudulla

Lomalaisten terveydenhoito toimii maaseudulla hyvin. Akuutit tapaukset kyetään yleensä hoitamaan lähimmässä terveyskeskuksessa.

-Nyrkkisääntö voisi olla, että umpisuoli leikataan, mutta suonikohjut hoidetaan kotona. Tai murtunut jalka kipsataan heti, mutta jatkohoito tehdään potilaan kotikunnassa. Käytäntö on vähän sama kuin talvisin Lapin hiihtokeskuksissa, sosiaali- ja terveysministeriön tiedottaja Tarja Summa sanoo.

Lomalaisten hoidon taso luonnollisesti vaihtelee eri alueiden välillä. Suomesta löytyy paikkakuntia, joiden asukasluku suurin piirtein kaksinkertaistuu kesäkuukausina. Nämä eivät mielellään jätä rahaa tuovia turisteja heitteille.

-Onhan kunnankin etu, jos sairastuneet saavat hyvää hoitoa. Jotkut kunnat jopa palkkaavat tietoisesti lisää hoitohenkilökuntaa lomasesongin ajaksi, lääkintäneuvos Martti Rissanen kertoo.

Mökkiläisten asemaa on helpottanut uusi laki, jonka mukaan hoitoa antanut kunta voi laskuttaa potilaan omaa kotikuntaa myös tavanomaisista terveyskeskuskäynneistä. Aiemmin laskuttaminen oli mahdollista vain, jos potilas oli ollut vuodeosastolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.