Mainos

Lomakauden alku näkyi pörssissä

Helsingin pörssi päätyi maanantaina aamupäivän pakkaspyrähdyksen jälkeen lähes perjantaisiin lukemiin. Lomakauden alku tuntui vaihdon matelussa, ja päivän kokonaissaldoksi kertyi vaatimattomat 378 miljoonaa euroa.

Nokian halpenemisen pysähdyttyä Hex-indeksikin kääntyi päivän päätteeksi 1,4 prosentin nousuun ja 8511 pistelukuun. Painorajoitettu portfolioindeksi vahvistui 0,8 prosenttia päätyen pistelukuun 3064. Eniten vaihdettu Nokia elpyi päivän aikana 0,8 prosenttia ja jäi 27,2 euron hintaan.

Vaihdetuimpien osakkeiden joukossa olivat myös metsäjätit StoraEnso ja UPM-Kymmene. Yli kymmenellä prosentilla vahvistui linjaliikennevarustamo Finnlines. Noin kahdeksan prosentin ylämäkeen lähtivät myös elintarvikeyhtiö Danisco sekä Pohjola. Alamäki koitti elektroniikan ja huonekalujen sopimusvalmistaja Incapille, jonka osake halpeni peräti 11 prosenttia. Myös mediayhtiö Talentum heikkeni, noin kuudella prosentilla. Toimialoista selvimmin plussalle pääsivät liikenne, kemianteollisuus sekä lähinnä Pohjolaa seuraava vakuutus. Metsällä, pankilla ja rahoituksella, sijoituksella sekä medialla päivä oli mollivoittoinen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.