Mainos

Lomahelteistä ei tietoakaan – ensi viikolla kaatosateita ja ukkosia

Sää lämpenee hieman, mutta jatkuu epävakaisena. Lauantai on melko poutainen päivä, sunnuntaina sataa maan etelä- ja länsiosassa. Ensi viikolle ennustetaan kaatosateita.

Tänään perjantaina sade- ja ukkoskuuroja tulee maan keskivaiheilla, paikoin etelämpänäkin. Pohjoisessa sää on harmaata ja heikot sadekuurot ovat mahdollisia. Ensi yönä hallaa voi olla erityisesti Pohjanmaalla ja Lapin selkeillä alueilla.

Lauantai on aurinkoinen ja melko kesäinen päivä Etelä- ja Länsi-Suomessa, idempänä syntyy jälleen päivällä sadekuuroja. Lämpötila kohoaa etelässä yli 15 asteen, pohjoisessakin jo yli kymmenen asteen. 

Sunnuntaiksi lounaasta saapuu etelään ja länteen sateita. Poutaisimpia alueita ovat itä ja pohjoinen ja näillä alueilla lämpötila kohoaa ylimmillään 20 asteen tienoille, sateessa on viileämpää. 

– Tämän hetken ennusteen mukaan etelään ja itään olisi tiedossa kaatosateita maanantaiksi. Alkuviikolla poutaisinta, aurinkoisinta ja lämpimintä on pohjoisessa, missä voi mennä 20 astetta rikki, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Viikon puolivälissä Baltiasta on nousemassa uusi matalapaine.

– Keskiviikon matalapaine on mielenkiintoinen rankkasateineen ja ukkosineen. Se nostattaa itäpuolitseen helteistä ilmaa, mutta näillä näkymin helteet jäisivät Venäjälle ja Etelä- ja Keski-Suomi saisivat niskaansa kunnon kaatosateet. Lämpimintä ja poutaisinta olisi yhä Lapissa, ennustaa Markus Mäntykannas.

Huonolla tuurilla matalapaine jää pyörimään koko loppuviikoksi Suomen lähistölle.

– Vähintäänkin sade- tai ukkoskuuroja on tiedossa joka päivälle, eikä täysin poutaisia tai aurinkoisia lomapäiviä voi ennustaa mihinkään päin maata. Lämpötilat voivat kuitenkin poutaisilla alueilla kohota yli 20 asteen, toteaa Mäntykannas.

Ensi viikon sadekertymät voivat paikoin olla hyvin suuria.

Vilkas kesätapahtumaviikonloppu

Tänä viikonloppuna on käynnissä lukuisia kesätapahtumia, muun muassa Provinssirock Seinäjoella, Puistoblues Järvenpäässä, Tuska Helsingissä, Tammerkosken sillalla Tampereella ja Kuopio Wine Festival Kuopiossa. Helsingissä kulkee lauantaina Helsinki Pride -kulkue ja vanhoillislestadiolaisten Suviseuroja vietetään Pyhäjoella Pohjois-Pohjanmaalla. Kalajoella jatkuvat loma-asuntomessut.

Paikkakuntakohtaiset loma- ja tapahtumaennusteet sekä sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä ensi viikon ennuste ja alta viikonlopun alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.