Mainos

Loma säästi Japanin LOVE-virukselta

Japani, eräs maailman johtavista huipputeknologiamaista, selvisi Rakkauskirje-viruksesta lomien ansiosta. Virus levisi viime viikolla ja teki suurta tuhoa eri puolilla maailmaa.

Japanissa vietettiin viime viikolla yleisesti "Kultainen viikko" -nimellä kulkevaa lomaa. Koska työntekijät olivat lomalla, työpaikkojen tietokoneita ei avattu lainkaan ja yritykset ja laitokset säästyivät virukselta.

Alan asiantuntijat arvioivat, että Rakkauskirje-virus olisi aiheuttanut Japanissa todella suurta vahinkoa, jos viime viikko olisi ollut siellä normaali työviikko.

Japanilaisen tietotekniikkayrityksen edustaja sanoo tänään tehdyissä testeissä selvinneen, että virusta liitetiedostonaan kuljettanut "I Love You" -viesti oli tullut kymmeniin tuhansiin tietokoneisiin Japanissa. Vahingoilta vältyttiin, koska koneita ei loman vuoksi avattu lainkaan.

Japanin pääministerin kanslian viranomaiset kertoivat myös tänään, että ministeriöiden ja virastojenkin koneet säästyivät virukselta loman ansiosta.

Love Bug -rakkauskirjevirus on tuhoisin koskaan levinnyt tietokonevirus ja se tunkeutui viime viikolla mm. Pentgonin, CIA:n ja Englannin parlamentin tietokoneisiin.

Ohjelmistoekspertit varoittavat, että sama virus tulee lähiviikkoina esiintymään vielä uusilla nimillä. Alkuperäistä Rakkauskirjevirusta jäljitteleviä versiota on jo esiintynyt mm. äitienpäivätoivotuksina, vitseinä ja virusvaroituksina.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.