Mainos

Loma koettelee parisuhdetta

Monen parisuhde on koetuksella lomalla. Kun arjen käsittelemättä jääneet ongelmat purkautuvat lomapäivinä, on kyse enemmänkin riitojen kuin rakkauden luvatusta ajasta.

- Arjessa ei ole ehkä aikaa selvittää riitoja loppuun asti. Toinen voi myös kuvitella, että riita on käsitelty, mutta toisen mielestä se on kesken, ja se sitten kaivetaan lomalla esiin, kertoo MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Väestöliiton projektikoordinaattori Minna Oulasmaa.

Oulasmaa suosittelee lapsiperheille reseptiä, joka ei täyty pelkästään Muumimaailmasta ja Jukujuku-maasta: jokainen perheenjäsen voisi esittää yhden toiveen, joka pyrittäisiin lomalla toteuttaa. Silloin pienetkin motivoituisivat muiden toiveisiin, kun tietäisivät, että oma toivekin on sieltä tulossa.

- Paras lahja vanhemmilta on läsnäolo. Siihen ei välttämättä tarvita huvipuistoja, vaan omalla kotipihallakin voi olla yhdessä.

Usein lapsiperheiden vanhemmilta unohtuu lomalla parisuhteen hoitaminen. Silloin kannattaakin käyttää esimerkiksi mummolamahdollisuutta ja viettää sillä välin kahdenkeskistä aikaa.

- Siitä ei saa potea huonoa omatuntoa, että on vienyt lapset yökylään. Kun lapset tulevat takaisin, niin vanhemmatkin ovat paremmalla tuulella, kun parisuhde voi hyvin.

Oulasmaa vinkkaa vanhempia nukkumaan loman aluksi univelat pois ja suunnittelemaan hieman lomaa siltä kantilta, mitä kukin haluaa lomalla tehdä.

- Kun palataan töihin ja työkaveri kysyy suorituskeskeisesti: mitä teit lomalla, on hyvä vastata, että en mitään, olin, rentouduin, latasin akkuja, Oulasmaa summaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.