Mainos

Loma-asuntojen laajakaistayhteydet matkailuyrittäjien myyntivaltti

Laajakaista tuo loma-asuntoihin etätyöläisiä, mutta työnantajia mökkiympäristö vielä arveluttaa töiden teon tehokkuuden kannalta.

Loma-asuntojen laajakaistayhteyksistä on tulossa uusi myyntivaltti matkailuyrittäjille. Työnantajille se on puolestaan entistä houkuttelevampi tapa tarjota etätöitä työntekijöille. Pohjois-Karjalassa on syksyn aikana testattu miten työnteko lomahuvilalla sujuu.

Esimerkiksi Kontiolahdella sijaitsevassa hirsihuvila Hyötiäisessä kaikki lomanviettoon tarvittavat välineet ovat parhaasta päästä. Täällä voi yhdistää myös loman ja työn. Valokaapeli tuo mökkiin laajakaistaisen internetyhteyden ja verkkoon voidaan kytkeä 12 työasemaa. Isonkin firman johtoryhmä voi asettua taloksi ja rentoutua kun työt on tehty.

Tässä huvilassa testattiin kuitenkin, miten yksinäinen etätyö luistaa tällaisessa ympäristössä. Vain harva työnantaja on toistaiseksi valmis kokeilemaan työtehoa.

- Monesti ajatellaan, että jos työympäristö on näin miellyttävä niin siellä ei tule töitä tehtyä. Mutta kyllä se on päinvastoin sitten loppujen lopuksi. Aluksi siinä saattaa jonkinlainen shokki iskeä, mutta sen jälkeen työt maistuvat entistä paremmilta, projektipäällikkö Urpo Lehikoinen Joensuun Tiedepuistosta kertoo.

Testien mukaan mökkiympäristö synnyttää etätyössä uusia ideoita ja sopii varsinkin projektityöskentelyyn. Matkailuyrittäjä hakee laajakaistapalveluilla uusia asiakkaita etenkin hiljaisiin lomaviikkoihin.

- Laajakaista ei ole ylellisyyttä, vaan täytyisi asia jatkossa miettiä niin, että se on aivan yhtä tärkeä kuin meille on vesijohtolinja meille on sähkölinja, matkailuyrittäjä Juhani Tukiainen Sirnihdan Hirsihuviloista kertoo.

Laajakaistayhteyksien vetäminen syrjäisiin lomamökkeihin ei ole halpaa lystiä. Investointi tulee takaisin vain, jos käyttöaste samalla nousee.

Matkailuyrittäjällä on selvä visio; hän markkinoi laajakaistahuvilaansa yritysten avainhenkilöille, jotka voivat tuoda tullessaan sekä perheensä että tietokoneensa. Jos yhteistä aikaa jää, se on sitten sitä paljon puhuttua laatuaikaa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 02.12.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.