Mainos

Lokapojat-pomojen tuomiot eivät muuttuneet hovissa – törkeää ympäristön turmelua

Helsingin hovioikeus on tuominnut jätehuoltoyritys Lokapojat Oy:n entiset johtajat neljän vuoden vankeuteen.

Hovioikeus ei muuttanut Vantaan käräjäoikeuden viime vuoden kesäkuussa antamaa tuomiota. Tuomio tuli törkeästä ympäristön turmelemisesta ja kahdesta törkeästä petoksesta.

Hovioikeuden mukaan Pentti Johannes Tiikkaja ja Tarmo Tapani Koskiranta syyllistyivät törkeään ympäristön turmelemiseen, kun yhtiö muun muassa laski öljyisiä vesiä jätevesiviemäriin ja päästi asumisjätevesiä sade- ja jätevesiviemäreihin.

Petostuomiot puolestaan tulivat asiakkaiden erehdyttämisestä ja Helsingin Viikin jätevedenpuhdistamon henkilökunnan erehdyttämisestä.

Ympäristö- ja petosrikokset kestivät pitkään, sillä niitä tehtailtiin vuodesta 1999 aina vuoteen 2008. Pitkäkestoisuus olikin yksi koventamisperuste. Rikokset tehtiin pääkaupunkiseudulla.

Vankeustuomion lisäksi Tiikkaja ja Kunnasranta tuomittiin menettämään rikoshyötynä valtiolle yli miljoona euroa. Vahingonkorvauksia he joutuvat pulittamaan lähes 270 000 euroa.

Tiikkaja ja Kunnasranta tuomittiin myös viiden vuoden liiketoimintakieltoon.

Koskirannan ja Tiikkajan lisäksi Vantaan käräjäoikeus oli tuominnut rangaistuksiin 16 henkilöä. Hovioikeus hylkäsi neljän henkilön syytteet ja alensi viidelle henkilölle tuomittuja sakkorangaistuksia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.