Mainos

Lokakuu tavallista viileämpi

Lokakuu oli tavallista viileämpi suurimmassa osassa Suomessa. Lämpimintä oli maan lounaisimmassa osassa ja länsirannikolla. Kylmintä oli Lapissa, jossa kuukauden keskilämpötila oli pakkasen puolella, kertoo Ilmatieteen laitos.

Terminen talvi alkoi Lapissa jo lokakuun lopussa ja suurimmassa osassa Oulun lääniä, mikä on tavanomaista aikaisemmin. Terminen talvi alkaa, kun vuorokauden keskilämpötila laskee pysyvästi nolla-asteen alapuolelle ja päättyy, kun se nousee pysyvästi nollan yläpuolelle.

Kuukauden ylin lämpötila 13,1 astetta mitattiin Jomalassa Ahvenanmaalla 7. päivänä ja kuukauden alin lämpötila -20,6 astetta Sodankylän Vuotsossa 12. päivänä.

Lokakuun sademäärä jäi tavanomaista niukemmaksi, paitsi etelärannikolla ja maan kaakkois-osassa, jossa satoi yli 80 ml, paikoin jopa 100 ml. Määrä on puolitoista kertaa suurempi kuin tavallisesti.

Lunta oli lokakuun lopussa Lapissa ja suurimmassa osassa Oulun lääniä, eniten Koillismaalla ja Keski-Lapissa. Eniten lunta oli lokakuun 30. päivänä Inarin Saariselällä, jossa sitä oli 18 cm. Tilastojen mukaan pysyvän lumipeitteen raja kulkee lokakuun lopussa Keski-Lapissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.