Mainos

Loikkarit kertoivat terroristien koulutusleireistä Irakissa

Irakin hallituksella on ollut Bagdadin lähistöllä leiri, jossa on koulutettu äärimuslimeja terrori-iskuihin amerikkalaisia kohteita vastaan. Näin kertoi tänään New York Times -lehti lainaten kahta irakilaista loikkaria.

Koulutukseen kuului osana myös matkustajakoneiden kaappaus, kertoivat loikkarit. He kertoivat lisäksi, että Salman Pak -leirillä oli myös laitos, jossa valmistettiin biologisen sodankäynnin aseita saksalaisen tiedemiehen johdolla.

Toinen loikkareista on kenraaliluutnantti, joka oli aiemmin Irakin tiedustelupalvelun korkeimpia upseereita. Kenraaliluutnantti suostui lehtihaastatteluun sillä ehdolla, että hänen nimeään ei paljasteta.Toinen loikkareista taas on tiedustelupalvelun kersantti.

Loikkarit kertoivat haastattelussa, etteivät he tiedä, ovatko Salman Pakissa koulutetut terroristit osallistuneet Yhdysvalloissa 11. syyskuuta tehtyihin iskuihin. Yhdysvaltain viranomaispiireissä on käyty keskustelua Irakin mahdollisesta osuudesta Yhdysvaltojen terrori-iskuihin.

New York Times arveli, että loikkareiden paljastukset lisäävät vaatimuksia siitä, että presidentti George W. Bush ulottaa terrorismin vastaisen taistelun koskemaan myös Irakia.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.