Mainos

Loikkari: P-Korea innokas sotimaan

Pohjois-Koreasta helmikuussa loikannut korkea-arvoinen puoluevirkailja Hwang Jang Yop kertoi tänään, että Pohjois-Korea suunnittelee tarmokkaasti sotatoimia eteläistä Koreaa vastaan. Pohjoisessa pidetään sotaa "väistämättömänä".

Hwang kuitenkin hiukan peruutteli aiempia lausuntojaan, joiden mukaan Pohjois-Korealla olisi ydinaseita.
-Yleisesti tiedetään, että (Pohjois-Korealla) on ydinaseita, mutta asiaa ei pystytä mitenkään todentamaan, sanoi Hwang ensimmäisessä Etelä-Koreassa pitämässään lehdistötilaisuudessa. Loikkarin mukaan olisi kuitenkin viisasta olettaa, että ydinaseita tosiaan on.

Hwangin mukaan Pohjois-Korea valmistautuu sotaisuuksiin uskomattomalla perusteellisuudella. Sotaan varautuva maa uskoo voittavansa taistelut etelänaapuriaan vastaan.

Kim Il Jongin asema turvattu

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong Il on tiukasti vallassa ja hän ottaa virallisesti vastaan tänä vuonna kommunistisen puolueen pääsihteerin viran, sanoi Hwang lehdistötilaisuudessa.

Kimin isä, Pohjois-Korean edellinen johtaja Kim Il Sung kuoli kolme vuotta sitten. Pohjois-Korean hallitus julisti tiistaina suruajan päättyneen. Vallanperimyksen siirtyminen on herättänyt epäilyjä Kim Jong Ilin asemasta, mutta Hwang vakuutti Kimin olevan tiukasti vallassa.

Hwang Jang Yop on korkea-arvoisin Pohjois-Koreasta loikannut virkamies. Hän haki turvapaikkaa Etelä-Korean suurlähetystöstä Pekingissä 12. helmikuuta. Pitkäksi venynyt loikkausdraama päättyi huhtikuun 20. päivänä, kun Hwang pääsi Filippiinien kautta Etelä-Koreaan.
(AFP-Reuter-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja