Lohta, punajuurivoikastiketta ja sitrusperunaa

Paahdettu lohi (4 annosta)

  • 700 g lohta / nieriää
  • suolaa

Puhdista lohifilee ja mausta suolla. Paahda kuumalla pannulla tai grillaa mehevän kypsäksi. Tarjoa lisäkkeiden kanssa.

Sitrusperunat (4 annosta)

  • 8 perunaa
  • 100 g voita
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • suolaa

Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Paahda voita hetki kattilassa ja lisää sitruunan kuori sekä mehu. Pyörittele perunat voissa ja tarjoa kuumana kalan kanssa.

Punajuurivoikastike (4 annosta)

  • 2 dl punajuurimehua
  • 1-2 tl rakuunaviinietikkaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 70 g voita
  • valkopippuria myllystä
  • ripaus cayennenpippuria
  • (suolaa)

Kiehauta punajuurimehu, etikka ja kerma kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää voi pieninä nokareina koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Jos valmistat punajuurimehun itse mehulingolla, tarvitset n. 1 kilon punajuuria.

Lue myös:

    Uusimmat