Lohkoperunoita valkosipulidipin kanssa

  • 1 kg perunoita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 silputtu valkosipulinkynsi
  • suolaa
  • Valkosipulidippi:
  • 2 kokonaista valkosipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 5 rkl kermaviiliä
  • 4 rkl majoneesia
  • paprikajauhetta
  • suolaa

Valkosipulidippi: Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pane valkosipulinkynnet uunivuokaan ja kaada öljy päälle. Pyörittele kynsiä, jotta ne peittyvät öljyyn. Paada uunissa noin 25 min. Ota pois uunista ja jäähdytä sen verran, että kynsiä voi käsitellä. Kuori kynnet ja aseta ne leikkuulaudalle. Sirottele päälle hiukan suolaa. Survo kynnet haarukalla tasaiseksi. Kaavi ne kulhoon ja sekoita joukkoon kermaviili sekä majoneesi. Mausta maun mukaan suolalla ja paprikajauheella. Peita kulho tuorekelmulla ja säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Lohko perunat kolmeen osaan ja laita lohkot suureen kulhoon. Lisää joukkoon oliiviöljy, valkosipuli sekä suola ja sekoita. Siirrä lohkot uunivuokaan, paista 200 asteisessa uunissa noin tunti. Tarjoa dipin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat