Mainos

Lohjan surmien taustalla parisuhdeongelmat

Lohjan perhesurman taustalla olivat ilmeisesti parisuhteeseen liittyvät ongelmat. Ongelmia oli tiettävästi ollut jo pidemmän aikaa ja avioliitto oli joidenkin tietojen perusteella kriisissä.

Eläkkeellä oleva poliisi ja hänen puolisonsa löydettiin kuolleina asunnostaan torstaina. Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan 62-vuotias mies ampui ensin noin 50-vuotiaan vaimonsa luvallisella käsiaseella ja sen jälkeen hän surmasi itsensä niin ikään ampumalla. Juttuja tutkitaan Lohjan poliisissa murhana ja itsemurhana.

Tragedia tuli ilmi, kun naisen työtoverit alkoivat kaivata kollegaansa. Lähiomaiset menivät asunnolle ja löysivät pariskunnan.

Poliisin tietojen mukaan talossa ei ole ollut perhesurman tekohetkellä paikalla muita ihmisiä. Surma-asunnossa ei ollut jälkiä kamppailusta.

Poliisi selvittää teon motiivia, mutta tämänhetkisten tietojen valossa tapahtumien taustalla olivat parisuhdeongelmat. Poliisi on varsin vaitonainen entisen ylikonstaapelin ja hänen vaimonsa keskinäisestä suhteesta sekä avioliiton tilasta.

Virkavalta ei myöskään kerro, löytyikö asunnosta esimerkiksi itsemurhaviesti. Poliisi vetoaa vaitonaisuudessaan lakiin kuolemansyyn selvittämisestä.

Useita tragedioita lyhyessä ajassa

Poliisi ei tiedä, että teosta epäilty mies olisi käyttäytynyt aiemmin väkivaltaisesti.

-Hänellä on ollut useita luvallisia aseita hallussaan, ja jos tällaisia (väkivaltaisia) tapahtumia olisi ollut, varmaan silloin tätä lupaharkintaakin olisi ruvettu ehkä miettimään, komisario Jussi Ojala Lohjan poliisista sanoi.

Poliisi jäi normaalisti eläkkeelle Lohjan poliisista noin neljä vuotta sitten. Vaimo oli vielä mukana työelämässä. Kuolleella avioparilla ei ollut yhteisiä lapsia.

Vastaavantyyppisiä perhetragedioita on paljastunut lyhyen ajan sisällä useita eri puolilla Suomea. Esimerkiksi Hattulassa miehen epäillään ampuneen avovaimonsa ja itsensä viime kuussa. Lokakuussa puolestaan perhetragedia vaati neljän ihmisen hengen Oulussa ja Helsingissä kahden ihmisen hengen. Porvoosta taas löytyi poliisimies ja hänen vaimonsa kuolleina kotoaan. Viimeksi mainitussa tapauksessa oli kyse kaksoisitsemurhasta.

(MTV3-STT)

Lue lisää:

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.