Mainos

Lohjalla internet-huijauksia

Tiedostojen ja kuvien imurointi Internetistä on aiheuttanut Lohjan seudulla puhelinlaskuihin yllätyksiä. Ensimmäiset tapaukset tulivat ilmi viime syksynä, jolloin viitisentoista netissä kävijää saivat maksaa surffailustaan kovan hinnan.

Lohjan poliisin tietoon on tullut tähän mennessä kaksi uutta tapausta. Imuroinnille kertyi toisessa tapauksessa hintaa 2500 markkaa. Toisessa selailussa lasku kasvoi 3500 markalla. Temppu on todennäköisesti tehty liitetiedoston imuroinnin yhteydessä, jolloin yhteys on erikoisohjelman avulla kytketty maksulliseen ulkomaiseen palvelimeen. Poliisi pitää todennäköisenä, että tapauksia on tulossa ilmi useampiakin.

-Jos näitä alkaa ilmetä runsaasti, joudumme hankkimaan selvitystyön konsultteja. Ensisijaisesti apua haetaan Espoon poliisista, ylikonstaapeli Markku Hautala sanoo. Lohjan seudulla Internet-palveluita myyvä Lohjan Puhelin kehottaa asiakkaitaan varovaisuuteen ilmaisten ohjelmien ja tiedostojen imuroinnissa.

Eräänä keinona yritys suosittelee ulkomaanlukon hankkimista ja ajan tasalla olevien viruksentorjuntaohjelmien käyttämistä. Ulkomaanlukon kytkeminen on ilmaista, mutta sen poistamisesta velotetaan 60 markkaa. Lukon toiminta ei valitettavasti rajoitu Internetin piiriin, vaan se estää kaikki liittymän puhelinyhteydet ulkomaille.

-Viime kädessä vastuu Internetissä asioimisesta on asiakkaalla itsellään, Lohjan Puhelimen asiakaspalvelussa korostetaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.