Mainos

Lohja-Lohjanharju-tien urakka Skanskalle

Turusta Helsinkiin johtavan E18-moottoritien urakkakilpailu Lohja-Lohjanharjun rakentamisesta on ratkennut. Työn saa tehtäväkseen Skanska Tekra, joka tekee osuuden 50,4 miljoonalla eurolla. Tiehallinto oli arvioinut urakkahinnaksi 54 miljoonaa euroa.

Tiehallinnosta kerrotaan, että Skanskan lisäksi määräaikaan mennessä tarjouksen jätti ainoastaan Tielaitos. Tielaitoksen tarjous olisi kuitenkin ollut 6 prosenttia kalliimpi kuin Skanskan tarjous.

Perjantaina ratkennut urakka kattaa noin 10 kilometrin osuuden moottoritietä, 5 kilometriä valtatie 25:tä, siltoja ja liittymiä. Tieosuuksien edellytetään olevan liikenteelle otettavassa kunnossa 15. joulukuuta 2005. Koko urakan on oltava valmis lokakuun lopussa 2006.

Viime viikolla E18-tiestä avattiin Paimion ja Muurlan välinen osuus, joka maksoi hieman vaille 170 miljoonaa euroa. Jäljellä on vielä suurin urakka eli Muurlan ja Lohjanharjun välinen osuus. Sen kustannusarvio on noin 335 miljoonaa euroa.

Lähiaikoina pitäisi ratkaista, lähdetäänkö noin 50 kilometrin pätkää rakentamaan ns. elinkaarimallilla. Se vähentäisi valtion kustannuksia rakennusaikana. Osuuden rakentamisesta on eduskunnan periaatepäätös, mutta tarjouspyyntöjen purkaminen voi siirtyä jopa vuodelle 2005.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 24.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.