Mainos

Lohikäärmeen vuosi alkaa Kiinassa

Kiinalaisen kalenterin mukaan tänään alkava lohikäärmeen vuosi saattaa tuoda mukanaan valtaisia muutoksia. Kiinalaiset astrologit ennustavat, että varsinkin Kiinassa tapahtuu tulevana vuonna suuria. Lohikäärmeen vuotta pidetään yleisesti kiinalaisen horoskooppikalenterin suotuisimpana vuotena. Suututettuna lohikäärme voi kuitenkin nimikkovuotenaan aiheuttaa pahoja tulvia ja muita luonnonmullistuksia.
-Vuosi on hyvä kiinalaisille. Maa kehittyy, ja ihmiset rikastuvat, arvioi Wutain pyhällä vuorella sijaitsevasta luostarista kotoisin oleva munkki Gu Changwen. Lohikäärme hallitsee kiinalaisen mytologian mukaan mm. vesistöjä, ja Gu varoittikin, että suututettuna lohikäärme voi nimikkovuotenaan aiheuttaa myös pahoja tulvia. Uudet luonnononnettomuudet ja sodat voivat kohdata myös muuta maailmaa, Gu huomautti.

Usko perinteiseen astrologiaan elää yhä syvällä kiinalaisten mielissä huolimatta kommunistisen puolueen ponnisteluista sen hävittämiseksi. Tulevasta vuodesta odotetaan todellista vauvakuumetta, kun mahdollisimman monet pyrkivät hankkimaan jälkikasvulleen suotuisan alun elämälle lohikäärmeen vuoden ja länsimaisen kalenterin tasaluvun 2000 yhdistyessä.

Kiinalainen perinteinen kalenteri nojaa kuunkiertoon. Kalenteri etenee 12 vuoden sykleissä, ja joka vuotta edustaa jokin eläin. Lohikäärmeen lisäksi kalenterissa esiintyvät rotta, härkä, tiikeri, jänis, käärme, hevonen, lammas, apina, kukko, koira ja sika. Kiinalaisen uskomuksen mukaan vuosi tuo mukanaan suuria riskejä niille, jotka ovat syntyneet sen merkin alla. Kiinan poliittisesta johdosta pääministeri Zhu Rongji ja parlamentin puhemies Li Peng ovat syntyneet lohikäärmeen vuonna.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.