Mainos

Lockerbien pommi-isku uuteen tutkintaan

Lockerbien pommi-iskua on ryhdytty tutkimaan uudelleen. Tämä selviää Iso-Britannian valtionsyyttäjän turmassa kuolleiden omaisille lähettämästä kirjeestä. The Sunday Telegraphin mukaan perheille on kerrottu kirjeessä, että uusi tutkinta on käynnissä ja uusia todisteita etsitään parhaillaan. Tutkijoiden mukaan useita tutkintalinjoja on syynin alla.

Pommi-isku tappoi 270 ihmistä joulukuussa 1988 kun pommi räjähti Pan Amin lennolla 103. Räjähdys tapahtui Skotlantilaisen Lockerbien kylän yllä. Ainoana iskusta tuomittiin Libyalainen Abdelbaset Ali Mohmet al-Megrahi.

Megrahi sairastaa loppuvaiheen eturauhassyöpää ja tämän takia vapautettiin elokuussa skotlantilaisesta vankilasta ja palautettiin kotimaahansa Libyaan. Tämä on raivostuttanut uhrien omaiset ja aiheuttanut jännitteitä Tripolin, Lontoon, Edinburghin ja Washingtonin välillä.

Uusi tutkinta on seurausta Megrahin vapauttamisesta. Megrahi ei kuitenkaan enää ole tutkinnan kohteena, vaan nyt tutkijat keskittyvät Megrahin mahdollisten rikoskumppaneihin ja heidän löytämiseen.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.