Mainos

Lobbaus Nobelin rauhanpalkinnosta käynnissä

Ehdokkaiden joukossa on tiettävästi tänäkin vuonna presidentti Martti Ahtisaari. Myös mm. Yhdysvaltain ex-varapresidenttiä Al Gorea on ehdotettu rauhanpalkinnon saajaksi työstään ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi.

Lobbaus Nobelin tämänvuotisen rauhanpalkinnon saajan puolesta on hyvässä käynnissä. Norjan Nobel-komitealle on tähän mennessä jo ehdotettu 167:ää ehdokasta. Ainakin kolmen ehdokkaan puolesta on käynnistetty tukikampanja, kertoi komitean sihteeri Geir Lundestad.

Kaksi ehdokasta on jo julkistettu. He ovat Yhdysvaltain entinen varapresidentti Al Gore ja inuiittien johtaja Sheila Watt-Cloutier. Kummatkin ovat ehdolla työstään ilmastonmuutoksen vastustamisessa.

Veikkailuissa mukana on tänäkin vuonna presidentti Martti Ahtisaari työstään kansainvälisenä rauhanvälittäjänä.

Lopullinen lista ehdokkaista valmistuu 22. helmikuuta.

Ehdokkaita saa asettaa vain rajattu joukko henkilöitä. Heitä ovat mm. kansallisten parlamenttien ja hallitusten jäsenet, aiemmat rauhanpalkinnon saajat tai palkittujen järjestöjen johtajat, yliopistojen rehtorit ja professorit.

Palkinnon saaja julkistetaan Oslossa lokakuussa.

Vuonna 2006 rauhanpalkinnon sai bangladeshilainen taloustieteilijä Muhammad Yunus. Yunus sai palkinnon työstään ihmisten nostamiseksi köyhyydestä Bangladeshissa. Hänen perustamansa Grameen-pankki on myöntänyt pieniä lainoja etenkin maaseudun naisille.

(MTV3-STT-DPA-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.