Mainos

LM: Väyrysen puolue saattaa uhata perussuomalaisia

Vain yksi sadasta äänestäjästä antaisi äänensä Paavo Väyrysen Kansalaispuolueelle, mikäli eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, kertoo Lännen Median teettämä kysely.

Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen (kesk.) puoluehanke ei saa vastakaikua äänestäjien joukossa. Yli 70 prosenttia vastaajista ei missään nimessä äänestäisi Väyrysen puoluetta.

Erikoistutkija Erkka Railo pitää mielenkiintoisena, että varsinkaan keskustan äänestäjistä ei löydy Väyryselle kannattajia. Eniten potentiaalisia äänestäjiä löytyy vasemmistoliiton ja perussuomalaisten kannattajakunnasta.

– Näillä parametreilla sen kannatus jää ihan marginaaliseksi, Railo sanoo Lännen Medialle.

Hän arvioi, että tuleva menestys riippuu myös siitä, saako Väyrynen haalittua tulevaan puolueeseen uskottavia toimijoita.

Taloustutkimuksen toteuttamassa kyselyssä haastateltiin 1003 ihmistä. Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen korostaa, että 16 prosenttia vastaajista voisi ajatella äänestävänsä puoluetta.

– 16 prosenttia on ihan mielenkiintoinen joukko. Tässä voisi olla populistipuolueen alku, hän aprikoi.

Rahkonen arvioi Lännen Medialle, että kansalaispuolueen nousu söisi eniten Perussuomalaisten kannatusta.

Toistaiseksi Kansalaispuolue on vasta keräämässä kannattajakortteja rekisteröityäkseen puolueeksi. Väyrynen puolestaan itse ilmoitti viime viikolla blogissaan, että harkitsee ryhtymistä jo kerran hylkäämänsä keskustan kuntavaaliehdokkaaksi.

6:19

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.