LM: Hallitus käsitteli iltakoulussa al-Holin orpolasten tilannetta, ei kaikkien lasten ja äitien kotiuttamista

8:49

Hallituksen lokakuisessa iltakoulussa puhuttiin ensisijaisesti al-Holin leirin orpojen tilanteen helpottamisesta, kirjoittaa Lännen Media. Median tietojen mukaan tapaamisessa ei puhuttu kaikkien lasten eikä heidän äitiensä kotiuttamisesta tai linjattu, keitä leiriltä olisi tarkoitus tuoda takaisin.

Kotiuttamista päätettiin valmistella viranomaistoimintana virkamiesten vastuulla. Lännen Median mukaan ulkoministeriön toimintalinjan hyväksyminen ei tarkoittanut sitä, että sen perustella ryhdyttäisiin heti kotiuttamisiin ja asiaan oli tarkoitus palata.

Iltakoulun linjauksen mukaan orpolapset olisi voinut tuoda Suomeen viranomaistoiminnan perusteella. Orpojen tuomisesta Suomeen oli jo keskusteltu isovanhempien kanssa.

Ulkoministeriön toimintalinjaa al-Hol-asiassa on perusteltu iltakoulussa tehdyillä linjauksilla. Iltakoulut ovat hallituksen epävirallisia valmistelevia kokouksia.

MTV Uutisten tietojen mukaan hallitus tekee maanantaina poliittisen linjauksen siitä, miten suhtautua Syyriassa Al-Holin leirissä oleviin suomalaisiin naisiin ja lapsiin. Tähän asti hallituksella ei ole ollut mitään yhteistä linjaa siitä, pitääkö heitä kotouttaa vai ei.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja