Mainos

Liza Marklund kirjoittaa yhteiskunnan ongelmista

Pohjoismaiden luetuimpiin kuuluva dekkarikirjailija Liza Marklund haluaa nostaa myös yhteiskunnalliset ongelmat, kuten perheväkivallan, esiin teoksissaan.

Marklund ottaa kirjoissaan ja julkisuudessa vahvasti kantaa naisten aseman parantamiseksi. Suomessa vieraileva Marklund on noussut parissa vuodessa yhdeksi luetuimmista dekkaritekijäksi pohjoismaissa. Kolme Annika Bengtzon -dekkaria julkaisseelta Marklundilta on nyt käännetty suomeksi hänen esikoisteoksensa Uhatut, joka käsittelee mm. perheväkivaltaa ja pakolaisuutta.

Liza Marklund on taustaltaan toimittaja, kuten hänen dekkariensa päähenkilö Annika Bengtzonkin. Nyt suomeksi julkaistu esikoisteos on tositarinaan perustuva dokumenttiromaani, jossa ruotsalainen nainen joutuu entisen sulhasensa vainoamaksi ja pahoinpitelemäksi. Nainen perheineen joutuu lopulta painumaan maan alle ja pakenemaan Ruotsista muualle. Perheväkivalta on kirjailijan mielestä Ruotsissakin vaiettu ongelma.

Televisiojulkisuuden valtaa sekä vaikutuksia ihmisiin kirjailija käsittelee suomessa syksyllä ilmestyvässä uudessa dekkarissaan Prime-Time.

Liza Marklund ei saarnaa kirjoissaan. Yhteiskunnan kehittämisestä hän näkee vastuun olevan kaikilla.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 11.4.2002)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.