Liverpool-tähtivalmentaja Jürgen Klopp paljastui suomalaisten suosikkitalvilajin faniksi

Liverpool-luotsi Jürgen Klopp pääsi tapaamaan idolinsa Mestarien liigan toisen semifinaalin alla. Kyseessä ei kuitenkaan ole kukaan jalkapalloilija, vaan ampumahiihtolegenda Ole Einar Björndalen. 

Kloppin luotsaama Liverpool taistelee edelleen Valioliigan mestaruudesta sekä paikasta Mestarien liigan finaaliin. Saksalaisluotsi pääsi kokemaan oman uransa huippuhetken toisen välierän alla, kun hän tapasi 8-kertaisen olympiavoittaja Björndalenin.

– Hän tulee! Ette tiedäkään, kuinka paljon tämä merkitsee minulle. En usko, että kukaan on yhtä suuri fani kuin minä. Englannissa kukaan ei edes tiedä, mitä ampumahiihto on, Klopp kertoo toivottaessaan vierastaan tervetulleeksi Anfieldin lehtereille.

– Kaikki ihmettelivät, että kuka tämä norjalainen on, mutta, kun kuulin hänen tulostaan, halusin tavata hänet. Koska ja missä voin tavata hänet? Hän on minun "bucket listilläni", nyt voin ruksata tämän tehdyksi. Se on kuin tapaisi nyrkkeilyssä Muhammad Alin. Hän on sama ampumahiihdossa. Yritän selittää englantilaisille, että hän on kuin Franz Beckenbauer, Pelé ja Bobby Moore samassa kehossa, Klopp jatkaa.

Norjalainen TV2-kanava mahdollisti tapaamisen. 51-vuotias Klopp kasvoi saksalaisella Schwarzwaldin vuoristoalueella. Hän kertoo perheen omistaneen viikonloput ampumahiihtokilpailujen katsomiseen.

– Ampumahiihto on täydellinen yhdistelmä tarkkuutta ja kestävyyttä. Urheilumiehenä tiedän, että kuinka vaikeaa on keskittyä, jos syke on 180. Siinä on kyse fyysisestä ja henkisestä puolesta. Sinun täytyy kestää painetta sekä pystyä keskittymään, vaikka vieressä oleva kilpailija on jo lähdössä matkaan ja sinulla on vielä yksi taulu jäljellä, Klopp sanoo.

– Siinä lajissa on kaikki. Sen jälkeen sinun täytyy hiihtää useampi kilometri viimeisen ampumapaikan jälkeen ja silloin voi tapahtua vaikka mitä. Se on parasta urheilua, mitä voi katsoa, Klopp jatkaa.

Liverpool kohtaa Barcelonan kotikentällään Mestarien liigan välierien toisessa osaottelussa. Ottelua voit seurata C More Sport 1 -kanavalta kello 22 alkaen. Ennakkostudio käynnistyy kello 21.

Kaikki Mestarien liigan pudotuspelit suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi.

Alla olevalla videolla Klopp suitsuttaa Björndalenia.


Lue myös:

    Uusimmat